Haberler

Yenice Mahallesi Tozdan Kurtuldu

Yenişarbademli İlçesinin Yenice ve Pınarbaşı Mahallelerine İl Özel İdaresi tarafından Vali Memduh Oğuz'un talimatlarıyla asfalt döküldü.

Hatırlanacağı üzere Yenişarbademli İlçesinin Yenice Mahallesi sakinleri yollarının asfalt olmaması nedeniyle kışın çamurdan yazın ise tozdan çok büyük sıkıntı çektiklerini belirtmişler ve bu konu Isparta kamuoyunun gündeme gelmişti.

Vali Memduh Oğuz bu gelişmeler üzerine İl Genel Meclisinin Eylül Ayı 3. birleşimine katıldığı sırada Yenice başta olmak üzere vatandaşları tozdan kurtarmak istediklerini, vatandaşın toz içerisinde bulunurken kendilerinin rahat edemeyeceklerini ve konunun kısa sürede çözüleceğini söylemişti.

Vali Memduh Oğuz tarafından 15 gün önce verilen söz dün yerine getirildi, Yenice ve Pınarbaşı Mahallelerine Vali Memduh Oğuz'unda katılımıyla düzenlenen törenle asfalt döküldü.

Yenice Mahallesinde Aksu Kaymakamı Yenişarbademli Kaymakam Vekili İbrahim Özdel, Yenişarbademli Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Uçar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, İl Genel Meclis Üyeleri Yaşar Nuri Akgül ve Yaşar Sağlam, İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü İsmail Yavuz, Yenice mahallesi Muhtarı Ahmet Atar, Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Celal Yılmaz ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz vatandaşların alkışları arasında asfalt dökülecek alana geçerek asfalt açılış kurdelesini mahallenin hanımları ile birlikte kesti.

Vali Oğuz; "Vatandaşımız hizmetin en iyisine layıktır"

Mahalle sakinlerinin uzun zamandır kışın çamurdan, yazın ise tozdan çok büyük sıkıntı çektiklerini, yaz sıcaklarında kesinlikle dışarıya çamaşır asamadıklarını ve yoldan geçen araçların çıkartmış olduğu toz nedeniyle pencerelerini açamadıklarını belirtmeleri üzerine Vali Oğuz; "İnsan iyiyi buldu, sonra daha iyiyi istedi diye kınanamaz" dedi.

Vali Oğuz; "Kendi evime halı serilmiş gibi sevindim"

Kendi evine halı serilmiş gibi mutlu olduğunu ifade den Vali Memduh Oğuz, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Siz tozda otururken ben vali konağının bahçesinde yeşillikler içerisinde oturamam. Aslında burası il özel idaresinin hizmet alanı içerisinde değil, ama ben söylemiş olduğum gibi sizin tozda kalmanıza gönlüm elvermedi. Tabi buraya bir kaynak gerekiyor, ben başkasının hakkını buraya aktaramam. Falanca köyün hakkı olan yolu buraya kaydıramam, burada harcadığımız bir tek kuruş buranın hakkı değil, buraya temsili ağırlama giderlerinden yapmış olduğum tasarrufla asfalt attırıyoruz bunu bilmenizi istiyorum. Tabi burada anlayış gösteren il özel idaresi genel sekreterine, yol şube müdürüne ve il genel meclisi üyelerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.

Asfaltlama çalışmalarını bir süre izleyen Vali Oğuz vatandaşlarla kahvede bir süre dinlendi. Vali Oğuz burada yapmış olduğu konuşmada Yenişarbademli'nin sıkıntılarını bildiğini ifade etti. Yenişarbademli ile özel olarak ilgileneceğini belirten Vali Oğuz; "Çünkü görülüyor ki burada ilgilenilmesi gereken çok problem var. Hani derler ya; 'Bir dokun, bin ah işit" diye. her sokakta problem var, hizmete yönelik bazı sıkıntılar var, bunları elbirliğiyle halledeceğiz. Asfaltı yapılmayan diğer yolara buraya yakın olan çaydan kum sererek sıkıştırma çalışması yapacağız ve buralara zaman içerisinde kilit taş yapmaya çalışacağız" dedi.

Burada söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Uçar, İl Genel Meclis Üyeleri Yaşar Nuri Akgül ve Yaşar Sağlam Vali Memduh Oğuz'a ilçelerine yapmış oldukları katkı nedeniyle ilçe halkı adına teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title