Haberler

Yeni YÖK Başkanı TBMM Gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Yeni YÖK Başkanı Prof.dr. Yusuf Ziya Özcan ile İlgili İddiaları TBMM Gündemine Taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, yeni YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan ile ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde, "Cumhurbaşkanı tarafnıdan YÖK Başkanlığına atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Pollmark Piyasa ve Kamuoyu Araştırmaları Danışmanlık Eğitim Ticaret ve Sanayi Limidet Şirketi'nin ortağı mıdır? Şirketin diğer ortakları kimlerdir ve hissie payları nelerdir?" diye sordu.

Önergesinde "Pollmark, AK Parti'nin kamuoyu anketlerini yaptırdığı şirket midir?" diye soran Öztürk, şu sorulara da yer verdi:

"2007 Nisan ayında AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek amacıyla yaptırdığı kamuoyu anketinin, ada geçen şirket tarafından hazırlandığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise Prof. Dr. Ziya Özcan'ın YÖK Başkanı olarak atanmasında AK Parti ile arasındaki ilişkilerin etkisi olmuş mudur?" Pollmark 2003 yılından bugüne kadar hangi kamu ihalelerine girmiş ve bu ihalelerin hangilerini kazanmıştır? Adı geçen şirketi bu ihaleleri hangi bedelle almıştır? Pollmark, RTÜK'ün açtığı hangi ihaleleri

almıştır? Bu ihalelere başka hangi şirketler girmiş, adı geçen şirket hangi bedelle bu ihaleleleri kazanmıştır?".

(AU-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title