Haberler

"Yeni Türk Borçlar Kanunu Tanıtım" Toplantısı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, "3 temel kanun olan Türk Ticaret, Borçlar ve Hukuk Mahkemesi Usulü kanunları gerçekten zamanını doldurmuş kanunlardı" dedi.

Coşar, TBB ve Çankırı Barosu iş birliğinde Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinden düzenlenen "Yeni Türk Borçlar Kanunu Tanıtım" toplantısında yaptığı konuşmada, insanlar gibi kanunların da yaşlanıp eskidiğini, bu nedenle kanunların da zamanla değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dünyayla birlikte Türkiye'nin ve ihtiyaçlarının da değiştiğini dile getiren Coşar, dolayısıyla iş hayatı ve günlük yaşantıyla ilgili olan Türk Ticaret, Borçlar ve Hukuk Mahkemesi Usulü kanunlarıyla ilgili değişiklik yapmanın bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Coşar, "3 temel kanun olan Türk Ticaret, Borçlar ve Hukuk Mahkemesi Usulü kanunları gerçekten zamanını doldurmuş kanunlardı. Bu kanunların değişmesine toplum olarak ihtiyacımız vardı. Bu kanunların yapılmasında emeği geçen TBMM'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Kanunların çıkmasının ardından TBB olarak kanunun tanıtılması çalışmasına başladıklarını kaydeden Coşar, tanıtımların ilkini Çankırı'da yaptıklarını, bunun devam edeceğini söyledi.

Coşar, "Bu kanunlarda da eksikler bulunuyor. Bu eksikliklerde süreç içerisinde giderilecektir. Sonuçta kanunlar da insan yapımı. Mükemmel olması mümkün değil. İş yapılan yerde hatalar vardır. Her üç kanunda da mevcut olan eksiklikler süreç içerisinde tespit edilecek ve o eksikliklerde mutlaka giderilecektir" diye konuştu.

Çankırı Barosu Başkanı İdris Şahin ise hukukta çok hızlı reformlar yapıldığını belirterek, "Gerçekten baş döndürücü bir şekilde hukukta ciddi reformlar yapılıyor. Bu değişikliklere de avukatlar olarak mutlak suretle ayak uydurmalıyız" dedi.

Toplantıya, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin, çevre kentlerin baro başkanları ve avukatlar katıldı.

- ÇANKIRI

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title