Haberler

Yeni Gümrük Bakanı Aşçı'nın İlginç Kariyeri

Güncelleme:

AK Parti'den aday adayı olup listelerde yer bulamayan Cenap Aşçı, Gümrükler Genel Müdürü olarak çalışırken perşembe günü müsteşar, cuma günü de Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu.

Türkiye'yi seçime götürecek 63. Hükümet'in Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı oldu. İki gün öncesine kadar Gümrükler Genel Müdürü olan Aşçı, dün Gümrük Müsteşarı olarak atanmıştı. 2011 ve 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için devlet memurluğundan istifa eden Aşçı, listelerde yer bulamamasının ardından görevine geri dönmüştü.

KARİYERİ

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Aşçı, 1989'da Gümrük Müfettiş Yardımcısı, 1993'te Gümrük Müfettişi, 2000'de Gümrük Başmüfettişi olmuştu. Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdür Yardımcılığı, Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Gümrük Rapor Okuma Komisyonu üyeliği, Gümrükler Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine atanmıştı.

İlgili Haberler

SON İKİ GÜNDE MÜTHİŞ YÜKSELİŞ

Perşembe günü, 7600 ek göstergeli müsteşarlık makamına, Bakan Nurettin Canikli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla atanan Aşçı, bugün kabinede bakan olarak yerini aldı. Aşçı, 2011 seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiş, listelere giremeyince görevine dönmüş ve Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı. 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olmak için bir kez daha görevinden istifa ettikten sonra listelerde yer bulamayan Aşçı, genel müdürlük görevine geri dönmüş, dün ise Gümrük Müsteşarlığı için atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Üniversitesi Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

Miran:

Yandaslik götüyor isede Bu koyunlar niye makarnaya razi oluyor onu anlamiyorum

13
10
yanıtYanıtla
akinci:

Cumartesi de Başbakan olur artık

14
9
yanıtYanıtla
CESUR YÜREK:

Akp tek başına iktidar olana kadar seçime devam.

11
12
yanıtYanıtla
yasar:

Recep Tayyip Erdoğan gitsin ülke batarsa Batsın diyen zihniyet nerede şimdi cit yok. Tabiki bu hükümet isteğini seçecek bunun böyle olduğunu herkes biliyor ama bakıyorum da yorumlarda gerçekleri kabulenemiyorum diyen zihniyet var vatandaş yetkiyi bu hükümete vermiş vede gereyini yapmış saygı duymak tan başka yapacak bir şey yok okadar

18
5
yanıtYanıtla
TATAR:

DİLİNE SAĞLIK

yanıt0
yanıt0
Adem:

Sen önce Türkçe konuşma yazmayı öğren. Geçen hafta okuma yazma bilmeyen lise mezununu görünce şimdi sana hak veriyorum. Eğitim kalitemiz, kumaşımız bı, ne denir ki

yanıt0
yanıt0
tugiacar:

Allah(pardon Tayyip) yürü ya kulum demiş. . .

7
4
yanıtYanıtla
mustafa:

şimdi itiraz yok el kaldır el indir, bunun görevi. . . .

8
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bu da herhalde Efkan gibi yalayanlardan çok yalak ondan böyle hızlı yükseliyor

5
0
yanıtYanıtla
Cehalet En Büyük Düşmandır:

Ne zaman Cumhurbaşkanı oluyor? Aday adaylarının istikbali parlak oluyor demekki.

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title