Haberler

Yazar Arslan'ın "Telekulak Cumhuriyeti" Adlı Kitabı Çıktı

Yazar Asım Arslan'ın "Telekulak Cumhuriyeti Dinleme-İzleme-Fişleme" adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

Yazar Asım Arslan'ın "Telekulak Cumhuriyeti Dinleme-İzleme-Fişleme" adlı kitabı raflardaki yerini aldı. Kitabında Türkiye'nin bir "Telekulak Cumhuriyeti"ne dönüştüğünü ileri süren ve bu durumun süreçlerini irdeleyen Arslan, konuyla ilgili teknik bilgilere de yer veriyor. "Kimlerin Dinleme Yetkisi Var" sorusunun ve bu konudaki yasal düzenlemenin açıklanmasıyla başlayan kitap, "Dinleme, İzleme, Fişleme", "Polis Devletine Doğru", "Hepimiz Dinleniyoruz", Cumhuriyet Tarihe Mi Karışıyor?", "Askeri Darbe Mi Sivil Darbe Mi" bölümlerinden oluşuyor.

Kitabın özsözünde "Telefonlarım dinleniyor mu? İstihbarat örgütlerince izleniyor muyum? Özel konuşmalarım, görüntülerim medyada yayımlanacak mı? Yargısız infazlar ile karşılaşacak mıyım? Onurum, kişilik haklarım çiğnenecek mi" korkularının bütün her vatandaşta olduğunu söyleyen Arslan, kitapta "Peki ama bu korkular yersiz mi, yoksa gerçekten dinleniyor muyuz? Hangi kurumların dinleme yetkisi var? Vatandaşlar nasıl dinlenip, izlenip, fişleniyorlar? Gazeteciler, yazarlar, aydınlar, bilim adamları, sanatçıları ne gibi yöntemler ile cezalandırılıyorlar" sorularına cevap arandığını ifade ediyor.

-"GÖRÜNTÜLEME TERÖRÜ BAYKAL'A UZANDI"-

"Yasadışı dinleme, izleme, görüntüleme terörünün" CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a kadar uzandığına dikkat çeken Arslan "Telekulak Cumhuriyeti"nde, Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Boytok'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin internet sitelerine sızdırıldığını belirterek, olayın ardından Baykal'ın yaptığı açıklamalara da yer veriyor. Arslan, kitabında Baykal'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok'un da "dinleme, izleme, teknik takip terörü mağduru" olduğunu belirterek, söz konusu kayıtları da ele alıyor.(ANKA)

(ÖZK/GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title