Haberler

Yasin Hayal'in Suçlamaları 'Muhbiri' Konuşturdu

Hrant Dink Cinayetinin Ardından Tutuklanan Erhan Tuncel'in Muhbir Olduğu İddiaları Üzerine Cezaevinde İkinci Kez İfade Veren Yasin Hayal'in Azmettirici Suçlaması Üzerine Tuncel Suskunluğunu Bozdu.

Hrant Dink cinayetinin ardından tutuklanan Erhan Tuncel'in muhbir olduğu iddiaları üzerine cezaevinde ikinci kez ifade veren Yasin Hayal'in azmettirici olarak suçlaması üzerine Tuncel'in suskunluğunu bozduğu belirtildi.

Mustafa Öztürk'ün emniyette alınan ifadesinde, Erhan Tuncel'in "Yasin Hayal, Dink'i vurma konusunda Mustafa Öztürk'ten yardım alacağını söylüyordu. 2006 Mart-Nisan aylarında bir ay yanlarında kaldı. Çünkü o dönemlerde benim Mustafa Öztürk ile aram açıktı. Hayal, Dink cinayeti konusunda bunlardan maddi destek alacağını söylüyordu" dediği kaydedildi.

Tuncel'in söylediklerini kabul etmeyen Öztürk ise ifadesinde, Tuncel'i ocaktan attığı ve aralarındaki husumet için bu tarz ifade verdiğini belirtti. Öztürk'ün ifadesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kamu Yönetimi Bölümü'nde okurken, aynı yurtta kaldığı Erhan Tuncel'i, ismini hatırlamadığı bir arkadaşının kendisine 'Alperen Ocakları'ndan' diyerek tanıştırdığını anlattı.

Yasin Hayal ile Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) yapılan bir toplantıda tanıştığını belirten Öztürk, "Yurttayken Ülkü Ocakları'na mensup şahıslar ile bir dergi satma mevzusundan problemimiz olmuştu. Ancak Erhan Tuncel bu problem içerisinde kaypak ve iki taraflı tavır sergilemişti. O nedenle kendisi ile aram hep bozuk oldu ve kendisini sevmedim, güvenmedim" diye konuştu.

Mustafa Öztürk'ün ifadesinde McDonalds'a yapılan bombalı saldırıyı televizyonda öğrendiğini, daha sonra Yasin Hayal'in bu eylemi yaptığını gazetelerden öğrendiğini ifade etti. O dönem Hayal ile çok fazla samimiyetinin olmadığını belirten Öztürk, ifadesinin devamında "Tarihini ve yerini hatırlayamadığım bir gün sohbet sırasında Erhan Tuncel, 'Yasin Hayal'in gerçekleştirmiş olduğu McDonalds olayında ben de vardım' dedi. Yorum yapmayarak kendisini dinledim. Aradan bir süre geçtikten sonra Yasin Hayal ile Tuncel'in olayda olup olmadığını sorduğumda. 'Yoktur. Bu eylemi tek başıma yaptım' dedi. Hayal yakalandıktan sonra Erbil Susaman isimli arkadaşımdan Erhan Tuncel'in kendilerini bu olaydan dolayı tehdit ettiğini duymuştum" şeklinde konuştu.

İfadesinde Erhan Tuncel'in 2005 yılı Eylül ayı sonlarında Çeçen komutan Şamil Başayev'in sağ kolu olduğunu iddia ettiği iki Çeçen'i Trabzon BBP binasına getirdiğini, sohbet sırasında Erhan Tuncel'in bu şahıslara 'Abi isterseniz gemi kaçıralım' diye sorduğunu belirtti. Bu soru üzerine Çeçenlerin çok şaşırdığını ve kendilerinin Tuncel'e 'Saçma sapan şeyler konuşma diye müdahale ettik' dedi. 2006 yılının Mart ayında Trabzon Alperen Ocakları İl Başkanlığı'na atandığını belirten Öztürk, ilk görevi olarak da Ersin Öztürk ve Erhan Tuncel'in ocakla ilişiğini kestiğini söyledi.

Yasin Hayal'in Çeçenistan ve ülkücü şehitler konusunda muazzam bilgisi olduğunu ifade eden Öztürk, "Özellikle son dönemlerde namazını kılardı. Üniversitede Hayal'in Çeçenistan'a cihad için gittiği konuşulurdu. Ona sorduğumda 'Evet Azerbeycan'a kadar gittim. Daha ileriye gidemedim' dedi. İslami direnişten bahsederdi" dedi.

Öztürk ifadesinin devamında ise "2006 yılı Nisan ya da Mayıs ayında Zeynel Abidin Yavuz, Tuncel, Hayal ve bir kişi daha Alperen Ocakları'na geldi. Kalkmak üzerelerken Hayal bana hitaben, 'Zeynel Abidin Yavuz'un Dink'i vuracağını söyledi. Kendisine 'neden?' diye sordum. Hayal de bana, 'Türk milletine hakaret ettiği için öldüreceğiz' diye cevap verdi. Yavuz'un top sakala bakıp gülümseyince 'imaj değiştirdim şüphe uyandırmamak için' dediğini kaydeden Öztürk, "Tuncel yavuza eylemden sonra seni Gürcistan'a kaçıracağız dedi. Tunceli kontrol altında tutmak için ocağa gelip gitmesine izin verdiklerini anlatan Öztürk, BBP MKYK üyesi Halil Egemen ile Tuncel hakkında konuştuklarını ifade ederek, "Egemen bana bu tip insanlarla uğraşmamamı söyledi. Ben de Egemen'e 'Tuncel birilerinden güç alarak mı benim arkamdan filmler çevirme cesareti buluyor? Kendisinin böyle bir cesareti olduğunu sanmıyorum dedim. Egemen de kulak olabilir mi demek istiyorsun? dedi" açıklamalarında bulundu.

Papa 16. Benedikt'in Türkiye ziyareti sırasında eylem yapacakları iddiasıyla yakalanan 6 şüpheliden 3'ünü tanıdığını söyleyen Öztürk, Papa eylemine ilişkin bilgisinin olmadığını belirtti.

(YM-AS-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title