Haberler

Yaşanabilir Dünya İçin Pedal Çevirecek

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde 30 yaşındaki Yusuf Dokuzoğlu, 'Sağlıklı bir gelecek ve yaşanabilir bir dünya için pedalla' sloganıyla 17 Eylül'de 22 ili kapsayacak bisiklet turuna çıkacak.

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde 30 yaşındaki Yusuf Dokuzoğlu, 'Sağlıklı bir gelecek ve yaşanabilir bir dünya için pedalla' sloganıyla 17 Eylül'de 22 ili kapsayacak bisiklet turuna çıkacak.

Çevreye duyarlılığa dikkat çekmeyi amaçlayan Dokuzoğlu, artan çevre kirliliği, küresel ısınma ve bunların dünyaya olumsuz etkilerine dikkat çekmek istediğini söyledi. Osmaniye'den başlayacağı çevre turunu 20 günde tamamlamayı planladığını bildiren Dokuzoğlu, "Yolculuğumun amacı küresel ısınmaya ve giderek artan çevre kirliliğine dikkat çekmek, çevre bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak, çevre kirliliğinin dünyamız üzerindeki olumsuz etkilerini anlatarak farkındalık oluşturmak, hızla yok edilen ormanlarımızın bizim için ve gelecek nesiller için aslında ne kadar büyük bir değer olduğunu anlatarak, orman yangınları ve orman katliamının sonuçları hakkında insanları bilinçlendirmek, şehirlerde, doğa dostu ve ekonomik ulaşım aracı olan bisiklet için yol ağının büyütülmesi için girişimlerde bulunmak, bisikletin karne hediyesi değil ulaşım aracı olduğunu çocuklara ve ailelere anlatmak" dedi.

Bisiklet turu için antrenmanlarını sürdüren Yusuf Dokuzoğlu, gezisini internetten günlük duyuracağını, gittiği illerde bisiklet gruplarını ziyaret edeceğini de bildirdi. Dokuzoğlu, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı ziyaret edip, ardından turunu başlatacağını, gezilerini günlük olarak 'http://yusufdokuzoglu.blogspot.com' sitesinde yazacağını, rotasındaki illerin ise Adana, Aydın, Afyon, Karaman, Niğde Konya, Isparta, Burdur, Denizli, İzmir, Manisa, Uşak, Muğla, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Kahramanmaraş olduğunu kaydetti.

Dokuzoğlu, hava koşullarına bağlı olarak diğer illeri de farklı programlarla ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Hasan BALCILAR - OSMANİYE / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title