Haberler

Yarsav, Danıştay'da Dava Açtı

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Yarsav), 'Adli ve İdari Yargıda Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınav, Mülakat ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin' 7 Maddelerinin İptali ve Yürütmesinin Durdurulması İstemiyle Danıştay'da Dava Açtı.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), ''Adli ve İdari Yargıda Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınav, Mülakat ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin'' 7 maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

YARSAV'dan yapılan yazılı açıklamada, 12 Haziran 2007 tarihli Resim Gazete'de yayımlanan yönetmelikteki düzenlemelerle, gerek yazılı yarışma sınavı gerekse mülakatta yansızlık ve tarafsızlığı bozan, liyakati esas almayan, subjektifliği ortadan kaldırmayan hükümlere yer verildiği kaydedildi.

Yapılan değişikliklerle oluşturulan mülakat kurulunun objektifliği sağlamaktan uzak olduğu savunulan açıklamada, ''Adli ve İdari Yargıda Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınav, Mülakat ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin'' ilgili maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açıldığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title