Haberler

"YARSAV'dan Sonra Bir de Çeteler Var"

Güncelleme:

Erdoğan, "Yargıçlar Devletinden Kesinlikle Kurtulmamız, Ona Giden Yola Fırsat Vermememiz Lazım" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin kendisiyle ilgili ''Yüce Divana göndereceğiz'' dediğini belirterek, ''Şimdi bunu söyleyen insanlarla siz neyi konuşacaksınız?'' dedi.

-HALK OYLAMASI

Bir gazetecinin, halk oylaması öncesinde siyasetteki gerilime işaret ederek, ''Referandum yeni bir başlangıç olabilir mi? Siyaset bir noktada buluşabilir mi? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bundan sonra atılan köprüler yeniden kurulabilir mi?'' yönündeki sorusuna Başbakan Erdoğan, kendileri tarafından atılan bir köprü bulunmadığını, ancak muhalefetin böyle bir köprü tesis etme gayreti olmadığını söyledi.

CHP'nin önceki genel başkanına yönelik hep kendisinin ilgi gösterdiğini, baş başa görüşme yaptığını, kendilerini ziyaret ettiğini, ancak onların bir iade-i ziyarette bulunmadığını belirten Erdoğan, arkadaşlarıyla birlikte CHP'nin yeni genel merkezine ziyarete gittiğini, ancak AK Parti Genel Merkezi yapıldığında da bir iade-i ziyaret olmadığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanından 3 kez ziyaret talebinde bulunduğunu ve 3'ünün de cevapsız kaldığını bildirerek, "Ama biz terörle mücadelede bile maalesef konsensüs sağlayamadık. Birkaç meselede bir şey başarıyorsunuz, örneğin bir başörtüsü meselesi... Başörtüsü meselesinde sağladığınız bu başarıda da yine muhalefet alıyor bunu Anayasa Mahkemesine taşıyor. Şimdi o gün Anayasa Mahkemesine taşıyan muhalefet bugün çıkıyor meydanlarda 'Başörtüsü sorununu ben çözerim' diyor. Burada bu hep hedeften saptırılıyor" diye konuştu.

-YÜCE DİVANA GÖNDERME SÖYLEMİ-

Ana muhalefet ve muhalefet partisinin kendisiyle ilgili ''Biz Yüce Divana göndereceğiz'' dediğini dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Şimdi bunu söyleyen insanlarla siz neyi konuşacaksınız? Yüzünü, gözünü, her şeyini sizden esirgeyen insanlarla siz neyi konuşacaksınız? Bu tür bir şeyi söyleyen insan önce iddiasını ortaya koymalı. 'Ha biz iktidara gelince iddiamızı açıklayacağız'. Geç bu işi. Varsa bir iddian koy ortaya, hemen git mahkemeye, yargıya git. Şu anda da yargıya gidebilirsin. Şu anda yargı kapalı değil ki. Yargı şu anda da açık. Hemen davanı aç. Ama şu anda açılmış bir tane davaları yok bu konuda. Sadece bu işi söylem olarak, kafaları bulandırmak için yapıyorlar. Tayyip Erdoğan ile ilgili varsa Yüce Divana götürecek kadar önemli bir iddianız, hemen başlatın süreci. Neyi bekliyorsunuz? Beklemeyin hemen açın davayı. Ve ona göre de süreç başlamış olsun. Bizim milletvekilliğimiz bittiği anda da zaten o dosyalar açılacaktır. Böyle bir süreci başlatmıyorlar. Yani vatandaşın kafasını karıştırıyorlar."

-''EVET'İN ÇIKMASI HALİNDE NELERİN BİTECEĞİNİ ONLAR BİLİYORLAR

Başbakan Erdoğan, halk oylamasında ''evet'' sonucunun çıkması halinde çetelerin biteceğini belirterek, ''Çünkü çetelerle mücadelede çok önemli bir kırılma noktası, bunu çok iyi biliyorlar. Ben YARSAV dedim, orada kestim. YARSAV'dan sonra bir de çeteler var. Bunlar müşterek bir çete oluşturdular. Müşterek çete çalışıyor'' dedi.

Özelleştirme sürecini Danıştay ve Anayasa Mahkemesinin engellediğini ifade eden Erdoğan, bu anlayışın ülkeyi bir adım ileriye götüremeyeceğini bildirerek, ''Hep engellediler. Aynı şeyi daha yeni İzmir Alsancak Limanı için yaptılar. 1.2 milyar dolar ve 30 ay engellediler. Faiziyle 1.6 idi. 30 ay sonunda, yapılan özelleştirmenin uygun olduğuna karar verdiler. Ama bu arada adamcağız teminatını yaktı ve gitti. Peki şimdi bu zararı neyle telafi edeceğiz. O zamanki zararı nasıl telafi edeceğiz. Şimdi bu anlayışla nereye gidersiniz'' diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinin 11 asıl, 4 yedek olmak üzere 15 üyesi bulunduğunu bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu 4 yedek asıl olacak. 2 yeni üye. Bunlar için de çıldırdılar. 'Ekonomist olamaz, şu olamaz, bu olamaz, sadece hukukçu

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title