Haberler

Yargıtay Kızını Boğan Annenin 'Töre Saikiyle' Cezalandırılmasını İstedi

Adana'da evli bir erkekle ilişkisi olduğunu iddia ettiği kızı 18 yaşındaki Melek'i fare zehiri vererek intihara zorladığı, ancak bunu başaramayınca boğarak öldürdüğü iddiasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırılan 46 yaşındaki İrep Demir'in cezasını...

Adana'da evli bir erkekle ilişkisi olduğunu iddia ettiği kızı 18 yaşındaki Melek'i fare zehiri vererek intihara zorladığı, ancak bunu başaramayınca boğarak öldürdüğü iddiasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırılan 46 yaşındaki İrep Demir'in cezasını az bulan Yargıtay, kararı bozdu. Yargıtay, sanık Demir'in yeniden yargılanırken 'haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını ve töre saikiyle ceza verilmesini' istedi.

İddiaya göre, Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Denizli Mahallesi'ndeki bir tuhafiye mağazasında tezgahtar olarak çalışan Melek Demir, ablasının da çalıştığı komşu mağaza sahibi, soyadı tesadüfen aynı olan 2 çocuk babası 30 yaşındaki Mehmet Demir ile aşk yaşadı. Ancak Melek Demir'in ilişkisini öğrenen annesi İrep Demir tarafından 3 Şubat 2009'da önce fare zehri ve kalp ilacı içirilip, ardından yüzüne yastık basılıp, boğularak öldürüldü.

Tutuklanıp, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan anne Demir, kızı ile yaşadığı yasak aşk yüzünden tartıştığını ancak nasıl öldürdüğünü bilmediğini söyledi. İfade verirken gözyaşlarına hakim olamayan sanık Demir, "Benim buraya gelmem bile utanç verici bir durum. Konuşamıyorum. Nasıl olduğunu bilemiyorum. 25 yıldır evliyim. Eşimle ve çocuklarımla çok uyumlu bir aile hayatımız vardı" dedi. Anne Demir, olayla ilgili şunları anlattı:

ÇIPLAK RESİMLERİNİ ÇEKMİŞLER

"Mağaza sahibinin eşi Ebru Demir ve kız kardeşi Eda Kapar, kızımı kocası Mehmet ile mesajlaştığı için alıkoymuş. Kızımı vermesi için Ebru'ya çok yalvardım ama vermedi. 3'üncü kez gittiğimde kızımı götürmüşlerdi. 10 dakika sonra geldiler. Kızımın elinde kabanı ve kazağı vardı. Niye çıkardığını sorunca Eda Kapar 'teyze sıcakladı, onun için çıkarttı' dedi. Ebru, ertesi sabah dükkanda olması şartıyla kızımı bana verdi. Akşam kızım kustu. Niye kustuğunu sorunca fare zehri içtiğini söyledi. Ben bu olaylar üzerine 'kızım keşke ölseydin' dedim. Bunu söylerken çok sinirliydim. Sabah kızımı konuşmak için odaya çağırdım. Kızıma 'bunlar senin çıplak resimlerini çekmişler, bunları ne yapacağız?' diye sordum. Kızım da, 'Bıktım artık sizin namusunuzdan, şerefinizden çekip gideceğim. Artık dayanamıyorum. Üstüme çok geliyorsunuz' dedi. Ben de 'Nereye gideceksin kötü yola mı düşeceksin?' dedim. Kavgaya başladık. Kızım beni itince o anda kendimi kaybettim. Daha sonra neler olduğunu hatırlamıyorum."

Mahkeme heyeti, yaklaşık 11 ay süren yargılama sonunda cinayet zanlısı anne İrep Demir'i kızını boğarak öldürdüğü için önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına, ardından tahrik altında işlediği için 24 yıla, mahkemedeki iyi halinden dolayı da indirim yaparak 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

DAHA AĞIR CEZA VERİLMELİ

Ancak Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanık İrep Demire verilen cezayı az bularak yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay'ın kararı bozma gerekçesinde, "Sanığın cezadan kurtulmaya yönelik savunmasına itibar edilerek hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması ve öldürme eylemini kendisinin ve ailesinin, namus ve şerefini eksilttiği düşüncesiyle (töre saikiyle) gerçekleştirdiğinden dolayı bozmayı gerektirmiştir" denildi.

Yargıtay, halen cezaevinde bulunan sanık Demir'in yeniden yargılanırken haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını ve töre saikiyle daha ağır bir ceza verilmesini istedi.

ÇIPLAK FOTOĞRAFINI ÇEKENLERE DE CEZA

Bu arada, Melek Demir'in öldürülmeden önce saçını kesip ve çıplak fotoğraflarını çektiği iddia edilen sevgilisi olduğu ileri sürülen Mehmet Demir'in eşi sanık Ebru Demir, kız kardeşi Eda ve arkadaşları Hamdullah Son, yargılandıkları Adana 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaktan' 2'şer yıl, 'şantajdan' ise 1'er yıl olmak üzere 3'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

MKA(OA/AAA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melek Demir Ebru Demir Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title