Haberler

Yardım Başvurusu Ret Olunca Sessizce İntihara Kalkıştı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kanser hastası bir vatandaş İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na iş kurabilmek için yardım talebinde bulundu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kanser hastası bir vatandaş İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na iş kurabilmek için yardım talebinde bulundu. Ancak Ayvalık SYDV kurulundan yardım talebine red kararı çıktı. Kararı sükutla karşılayan vatandaş, ilçe merkezinde bulunan vapur iskelesinde bıçakla şah damarını keserek, canına kıymak isterken polis tarafından kurtarılabildi.

Ayvalık'ta yaşanan olay, son zamanlarda ülke genelinde intihar vakalarının artmasının nedenlerine adeta ışık tutar nitelikteydi. İlçe merkezinde bulunan 'Cunda İskelesi' adıyla bilinen iskelede Taner Pala adlı 48 yaşındaki 3 çocuk babası kolon kanseri hastası vatandaş, elindeki bıçakla gırtlağını kesip, sonrada denize atlayarak ölmek istedi. Ancak o anda iskeleye yanaşmış durumdaki bir balıkçı teknesi çalışanı bunalımda olduğunu anladığı Taner Pala'nın elindeki bıçağı fark edince, durumu polise bildirdi.

İntihar teşebbüsünden haberdar olan Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz hemen telefonla iskeledeki Taner Pala'nın cep telefonuna ulaşarak, kendisiyle iletişim kurmayı başardı. Hiçyılmaz kendisini tanıtarak, Pala'nın sorununu öğrenmeye çalıştı.

Telefon görüşmesinde, ağlayarak artık yaşamak istemediğini hıçkıra hıçkıra anlatan Pala'ya kendisini beklemesini söyleyen Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz daha sonra kendisine bağlı birimlere canına kıymak isteyen adamla ilgili gereken talimatları verdiği öğrenildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki iskelede gırtlağına dayadığı bıçakla oldukça düşünceli halde sessiz çöktüğü güneşin altında saatlerce ölüm ve hayatta kalma arasında gidip gelen talihsiz adamın zaman zaman bileklerini ve vücudunun çeşitli yerlerini de yaraladığı gözlendi.

Taner Pala'nın ölmeye karar verdiği anda müthiş bir zamanlamayla harekete geçen Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil polis memurlarının iskeleye ulaşarak, canına kıymaya kalkışmış haldeki Taner Pala ile konuşmaya başladı. Polis memurlarının dakikalarca süren ikna çabaları olumlu sonuç verince, Taner Pala'nın elinden bıçak alınarak, intihara teşebbüs eden vatandaş Merkez Polis Karakolu'na götürüldükten sonra serbest bırakıldı.

KANSER HASTASI TANER PALA İÇİNİ MUHABİRİMİZE DÖKTÜ

Önceki gün muhabirimizin ulaştığı Taner Pala adlı vatandaş işsiz olduğunu ve halk dilinde Bağırsak Kanseri olarak bilinen Kolon Kanseri hastası olduğunu belirterek, ilçedeki bir ekmek fabrikasının muhasebecisi ve Ayvalık Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Hakan Ediz tarafından kendisi ve ailesi için her gün 3 ekmek verildiğini kaydetti. Yatalak babasına baktığı için devletin kendisine 600 TL bakıcı maaşı bağladığını anlatan Pala, "Bu parayla yatalak olan babamın her gün ihtiyaç duyduğu gazlı bez ve benzeri gereksinimlerini karşılamaya çalışıyorum. Bunun dışında üç kez ameliyat olduğum ve çalışamadığım için başkada gelirimiz yok. Ayvalık'ın beldesi olan Küçükköy sınırlarındaki Gümrük Mahallesindeki kirada oturduğumuz evde 7 kişi yarı aç yarı tok yaşama savaşı veriyoruz. İhmale gelmemesi gereken ve oldukça pahallı ilaçları olan hastalığımda tüm bu sorunlara tuz biber ekiyor. İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan çocuğum her dönem takdir ve teşekkür belgesi getiriyor ama ben yavruma bu belgelere karşın bir tek çikolata bile alamıyorum" diye konuştu.

Hastalığı nedeniyle katlı abonelik sistemi olduğu için çoğu zaman evinin su bedelini ödeyemediğini belirten Pala, "Belediyeden yardım istedim. Olumsuz karşılandı. Ardından bir iş kurmak amacıyla küçücük bir dükkan buldum. Tam teşekküllü minik bir çorbacı dükkanı olan bu yeri kiralamak istedim. Bu amaçla Ayvalık Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yardım talebinde bulundum. Ancak yardım talebim, yatalak babam için tarafıma bağlanan bakıcı maaşı nedeniyle red olunca, adeta dünya başıma yıkıldı. Kaymakamlık binasından dışarı çıktığımda artık yaşamanın anlamsız olduğunu düşünmeye başladım. Bir yerden bıçak geçti elime. Şuursuzca ne yapacağımı bilmeksizin iskeleye gittim ve düşünmeye başladım. Yaşantımı gözden geçirdim. Anlamsız geliyordu her şey. Çoluğuma çocuğuma bakamıyorsam yaşamanın anlamının olmadığını düşündüm. Ne olduysa elimdeki bıçakla vücudumun çeşitli yerlerini kesmişim. Ölüp ölmemek arasında uzun süre gittim geldim. Tüm bu zorlukların arasında bir anda gözümün önüne eşim geldi. Çok anlayışlı bir eşim var. Allah ondan binlerce kez razı olsun. Ama O'nu da hastalığım ve ekonomik nedenlerle mutsuz ettiğimi düşündüm bir an ve o an elimdeki bıçakla boğazımı kesip, kendimi denize atarak canıma kıymaya yeltendiğim anda, polis memurları geldi. Sigara verdiler ve dertleşmeye başladık ve sonrasında da bıçağı elimden aldılar" diyerek dakikalarca gözyaşı döktü.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in Ayvalık sınırları içinde ikamet etmemesine rağmen çoğu zaman kendi cebinden yardımlarda bulunduğunu kaydeden talihsiz adam Taner Pala, devletten yada hiç kimseden sadaka beklemediğini sadece evine ekmek götürebilecek gücünün dahilinde bir iş istediğinin altını çizdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title