Haberler

Yalvaç Belediye Başkanı Hakkındaki Dava

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla hakkında açılan davada yargılanmaya başlandı.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla hakkında açılan davada yargılanmaya başlandı.

Yalvaç Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram katılmadı. İşçilerin avukatı Mehmet Ali Kayabaşı, duruşmada, Bayram'ın, seçim çalışmaları sırasında farklı partilerde görev aldıklarını ileri sürdüğü işçileri, çalıştıkları birimlerden alarak farklı birimlerde görevlendirdiğini iddia etti. Kayabaşı, Bayram'ın işçilere hakaret ettiğini, baskı uyguladığını ve fazla mesai ücretlerinin ödenmediğini savundu.

Bayram'ın avukatı Şayeste Özer Ceylan da vasıfsız işçilerin yerlerinin değiştirildiğini ve herhangi baskı uygulanmadığını ileri sürdü.

Ceylan'ın açıklamalarının ardından tekrar söz alan avukat Kayabaşı, "Görev değişikliği yapan işçilerin büyük bir bölümü eğitimli itfaiyeci ya da şoför. Vasıfsız eleman bulunmuyor. Yapılan uygulama yıldırma politikası" diye konuştu.

İşçilerin ifadelerinin alındığı duruşma, 31 Mayıs tarihine ertelendi.

-"Hesabını veririm"-

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin iddialarının doğru olmadığını söyledi. Bayram, 2009 yılında göreve geldiğinde, belediyede bir başıboşluk gördüğünü, bazı birimlerde ihtiyaç olmadığı halde 30 işçi bulunduğunu, yol, temizlik hizmetlerinde ise hiç işçi kalmadığını tespit ettiğini iddia etti. Bunun üzerine yeniden yapılandıklarını dile getiren Bayram, "Bazı işçilerin yerlerini değiştirdik. Vasıfsız işçiler vardı. Bir belediye başkanı olarak kimi nerede çalıştıracağıma ben karar veririm. Kanun önünde her zaman bunun hesabını vermeye hazırım" dedi.

Davada şikayet edenlerin arasında eski AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt'un da ismi yer aldı. Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin şikayetçi olmadığını ve bu davada isminin nasıl yer aldığı hakkında bilgisinin bulunmadığını söyledi.

- ISPARTA

Kaynak: AA / Yerel

Kayabaşı Isparta Yalvaç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title