Haberler

Yalova Devlet Bahçeli Yavuz Sultan Selim ile Şah İsmail'in Zihinlerde ve Gönüllerde Barıştırılması...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Termal ilçesinde bulunan bir otelde düzenlenen programa katıldı.

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Termal ilçesinde bulunan bir otelde düzenlenen programa katıldı. Bahçeli, burada ildeki sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. İstanbul'da yapılması planlanan 3'üncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesini değerlendiren Devlet Bahçeli, "Milletimizin etnik kimlikler altında parçalanması hem Başbakan hem de İmralı canisinin hedefidir. Ayrıca mezhep kışkırtıcılığı ve bu çerçevede yürütülen tahrik kampanyası devamlı mesafe almaktadır. Ülkemizin Ortadoğu'nun karanlık, siyasi ve sosyal şartlarına benzemesi, etnik ve mezhep kavgasına düşmesi amacıyla iç ve dış failleri olan provokasyon fırsat gözlemektedir. İstanbul'da yapılacak 3'üncü köprüye elleri öpülesi hükümdarımız Yavuz Sultan Selim'in isminin verilmesi bitmek bilmeyen tartışma ve anlaşmazlıklara bir halka daha eklemiştir" dedi. Yavuz Sultan Selim isminin verilmesinin gerilime yol açtığını dile getiren Bahçeli, "AKP zihniyeti, büyük hükümdarımızın ismini köprüye vererek yeni bir gerilime neden olmuştur. Bu siyaset kafasının ardında çok tehlikeli bir hedef ve anlayış bulunmaktadır. Ama ne olursa olsun 5 asır öncesindeki olayları bugüne getirerek, sonuç elde etmek ve düne takılı kalarak gelecekten sapmak hepimize ilave yükler getirecektir. Bu itibarla Yavuz Sultan Selim bizim için ne kadar vazgeçilmez ise Şah İsmail'in de o kadar önemli olduğunu ve bu iki hükümdarımızın zihinlerde ve gönüllerde barıştırılması gerektiğini açık yüreklilikle temenni ediyorum" diye konuştu. Konuşmasında yine Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara da değinen Bahçeli şunları söyledi:

"Başbakan insaflı olmalıdır. Taksim'de şiddete, kana ve gaza daha fazla boğup önü alınamayacak olaylara daha fazla neden olursa bunun hesabını iki cihanda da veremeyecektir. Bizim tavsiyemiz Başbakanımızın Türk gençliğinin sesini duyması, Taksim Gezi Parkı ile ilgili teşebbüslerden vazgeçmesidir ve Topçu Kışlası'yla ilgili muhterem kardeşlerimizin fikri alınmalı, görüşü sorulmalıdır. Başbakanın buna yakın ve olumlu değerlendirmesi esasen çok geç kalmıştır. Türkiye'yi iki haftadır ağır bir tramvaya mahkum ettikten sonra Topçu Kışlası'nın vatandaşa sorulma noktasına gelinmesi öngörüsüzlüktür, düşüncesizliktir ve dar kafalılıktır. İster referandum ister halk oylaması olsun, isterse belediye kanunun 15'inci maddesin tanımlandığı şekilde kamuoyu yoklaması olsun İstanbullu kardeşlerim Taksim Gezi Parkı'yla ilgili kanaati öğrenilmelidir ve idari yargıdaki neticesi de alınarak tüm planlamaların ve adımların buna göre atılması son derece makul ve mantıklı olacaktır. Başbakan Erdoğan sanatçılarla, artistlerle kamuoyunu bilgilendirmeyi bırakmalı bunlarla gençlerin gözünü korkutma arayışında aklı ve izanı varsa caymalıdır.?

Süheyla GÖZDERELİLER-Faruk KAHRAMAN-Onur ERDİK/ YALOVA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Yavuz Sultan Selim Devlet Bahçeli Termal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title