Haberler

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Tıpta Önemli Bir Çalışmaya İmza Atan Doktorlara Plaket Verdi

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 'prematüre retinopatisi' olarak bilinin erken doğan bebeklerde görülen görme sorununa yaptığı çalışmayla tedavi geliştiren Doç.Dr.Orhan Ateş'i hastanedeki odasında ziyaret ederek kutladı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 'prematüre retinopatisi' olarak bilinin erken doğan bebeklerde görülen görme sorununa yaptığı çalışmayla tedavi geliştiren Doç. Dr. Orhan Ateş'i hastanedeki odasında ziyaret ederek kutladı. Korkut, bilimsel her çalışmanın kıymetli olduğunu, tıp alanındaki gelişmelerin ise ayrı bir yer tuttuğunu belirterek "Başarıyı ödüllendirebilir, taktir edebilirseniz yenileri gelir. Türkiye'nin en genç Doçenti, kardeşimiz Orhan Ateş'i, başarılarından dolayı kutluyorum. Çalışmalarının devamını bekliyoruz" dedi.

Ali Korkut, tıp alanında önemli bir yer tutan, tıp dilinde 'prematüre retinopatisi' olarak bilinen erken doğan bebeklerde görülen hastalık nedeniyle her 100 bebekten 10'unda görülen görme kusurlarıyla ilgili çalışma yapan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü öğretim elemanı Doç. Dr. Orhan Ateş'i ziyaret ederek bir plaket verdi. Ali Korkut, bilimsel her çalışmanın çok değerli olduğunu belirterek "Eğer bu bilimsel çalışma insan yaşamını konu alan tıp dalında yapılmış ise daha ayrı bir kıymeti vardır. Başarılar, taktirlerle, ödüllerle gelir. Biz, Türkiye'nin en genç doçenti olan kardeşimizi odasında ziyaret ettik. Naçizane bir plaket vererek kutladık. Ben, Orhan Ateş hocamın daha yeni çalışmalara imza atacak güçte olduğunu görüyorum. Bizler, başarıları artırabilmenin yollarını bulmalıyız. Tıp alemi ve insanlık için bu önemli çalışmasından dolayı Doç. Dr. Orhan Ateş hocamı tebrik ediyor, yeni çalışmaları için başarı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Doç. Dr. Orhan Ateş, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un ince düşüncesinin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek "Biz bilim insanları, içinde bulunduğumuz toplumca kutlanmaktan, tebrik edilmekten mutluluk duyarız. Çalışmalarımız için bu davranışlar güzel bir isteklendirmedir. Ben Belediye Başkanımız Ali Korkut'a çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ali Korkut, ziyaret sırasında tıp dünyasının 14 Mart Tıp Bayramını da kutladı. Korkut, "Buda bir tevafuktur. Kutlanacak olan tıp bayramını da bu vesileyle kutluyorum" dedi.

DOÇ. DR. ORHAN ATEŞ, NE YAPMIŞTI ?

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi öğretim üyesi Doç. Dr. Orhan Ateş, tıp dilinde 'prematüre retinopatisi' olarak bilinen erken doğan bebeklerde görülen görme kusurlarıyla ilgili bir çalışmaya imza atmıştı. 'L- Carnitire' molekülüyle fareler üzerinde antioksidan deneyen Doç. Dr. Orhan Ateş, erken doğumlarda görülen körlüğü önleyecek çalışmada sona yaklaşmıştı. 6- 9 Eylül 2012 tarihlerinde İtalya'nın Milano kentinde yapılan 'Euro Retina' toplantısında deney sonuçlarını bildiri olarak yayınlayan Doç. Dr. Orhan Ateş şunları söyledi:

"İlk olarak farelerde bu hastalığı oluşturduktan sonra L- Carnitire molekülüyle fareler üzerinde antioksidan çalışma yaptım. Farelerin tamamında bu ciddi hastalığı önledik. İnsanlar üzerinde belli bir çalışma elde edebilirsek, tıp literatürü için önemli bir çalışma olacak. Tedaviyi uyguladığımız hayvanların hepsinde hastalığı, 'evre 5' dediğimiz tam körlük safhasına ilerlemeden durdurduk. Ciddi oranlarda hastalığı önlediğini gördük. Bu çalışma dünyada ilk olarak hastanemizde yapıldı. Çalışmanın amacı erken doğan bebeklerde gelişen körlüğü önlemekti. Hayvanlarda bu tedaviyle ilgili önemli derecede sonuçlar elde ettik. Bu tedavide insanlar üzerinde uygulama aşamasına gelindi. İnsanlar üzerinde belli oranda başarı elde edersek, en azından yüzde 10'luk körlüğe giden popülasyonu yarı yarıya azaltabilirsek tıbbi açıdan mühim bir sonuç elde etmiş olacağız." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Korkut Orhan Ateş Yakutiye Türkiye Yerel Haberler

AK Parti Aydınlar Belde Belediye Başkanı Karamercan trafik kazasında hayatını kaybetti

AK Parti Aydınlar Belde Belediye Başkanı Karamercan trafik kazasında hayatını kaybetti

Kazada 1 kişinin ölümüne neden olmuştu! Eylem Tok'tan sonra oğlunun duruşması da ertelendi

Kazada 1 kişinin ölümüne neden olmuştu! Eylem Tok'tan sonra oğlunun duruşması da ertelendi

A Milli Takımımız, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yendi

A Milli Takımımız, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yendi

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title