Haberler

Yakuplu’nun Tapu Sorunu Çözülüyor

Yakuplu'da Gerçekleşen Mahalle Meclisi Toplantısında Başkan Yardımcıları, Yakuplu'nun 20 Yıldır Devam Eden Tapu Problemini Çözeceklerini İfade Etti

Beylikdüzü Belediyesi'nce bu hafta Yakuplu'da gerçekleşen Mahalle Meclisi toplantısında başkan yardımcıları, Yakuplu'nun 20 yıldır devam eden tapu problemini çözeceklerini ifade ederek, "Mahkeme kararlarının iptal gerekçelerini dikkate alarak, hızlı bir şekilde imar uygulaması yaptık. Bir kısım tapu problemlerini hallettik, geri kalan kısmını da bu sene itibariyle çözeceğiz ve hiçbir problem kalmayacak" şeklinde açıklama yapıldı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle meclisleri çözüm üretmeye devam ediyor. Mutat olarak her mahallede gerçekleştirilen mahalle meclislerinde sırayı Yakuplu Mahallesi aldı. Beylikdüzü Belediyesi Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen mahalle meclisine; Belediye Başkan Yardımcıları Tahir Sert, Zeki Çanakçı ve Efrahim Yeşil ile Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Beylikdüzü genelinde yapılan, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan çalışmalar hakkında bilgilerin verildiği toplantıda, dinleyicilerden gelen sorular da cevaplandırıldı.

Yakuplu sakinlerine tapu müjdesi

Toplantıda yaptığı konuşmada; Yakuplu'nun 20 yıldır devam eden tapu problemi olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Çanakçı, "Burada olan arkadaşlarımızın tescil anlamında tapu tahsis belgesi var; fakat tescil anlamında tapu belgesi yok. Bizler yönetime geldiğimizde iptal edilmiş bir imar uygulamasıyla karşı karşıya kaldık. Kullanılmayan yaklaşık 6 bin 700 tapuyla karşı karşıyayız. Mahkeme kararlarının iptal gerekçelerini dikkate alarak, hızlı bir şekilde imar uygulaması yaptık. Bir kısım tapu problemlerini hallettik, geri kalan kısmını da bu sene itibariyle çözeceğiz ve hiçbir problem kalmayacak" dedi.

Ağız ve diş sağlığı polikliniği bitme aşamasında

Yakuplu'da yapımı devam eden ağız ve diş sağlığı polikliniğinin bitme aşamasında olduğunu söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Sert de, "Ağız ve diş sağlığı polikliniğimizin çalışmaları devam ediyor. Kısa bir süre sonra hizmetinizde olacak" diye konuştu.

2010 yılında 5 sağlık ocağı, 100 bin metrekare yeni park bahçe, 45 km yeni yol

2010 yılı içerisinde 5 tane sağlık ocağını bitirdiklerini ve hizmete açtıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Tahir Sert, 100 bin metrekare yeni park ve bahçe yaptıklarını ve 50 bin ton asfalt döküp 45 km yol açtıklarını ifade etti.

Mahalle Meclisi'ne katılan vatandaşlardan gelen soruların cevaplandırıldığı toplantı, dilek ve şikâyetlerin alınmasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title