Haberler

Yaka-koop İlk Eğitim Evini Açtı

Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, (Yaka-koop) Doğu Anadolu Kalkınma Programı'na (Dakp) Sunduğu ve Avrupa Birliği (AB) Tarafından Finanse Edilen "Van'da Kadın ve Çocukların Paydaş ve Sosyal Merkezlerin Oluşturulması, Kadına Yönelik Kapasite Artırma Meslek Eğitimi Verme ve Kadınların Ürünlerini Pazarlamasına Destek Olma" Konulu Proje Çerçevesinde İlk Evini Açtı.

Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, (YAKA-KOOP) Doğu Anadolu Kalkınma Programı'na (DAKP) sunduğu ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen "Van'da Kadın ve Çocukların Paydaş ve Sosyal Merkezlerin Oluşturulması, Kadına Yönelik Kapasite Artırma Meslek Eğitimi Verme ve Kadınların Ürünlerini Pazarlamasına Destek Olma" konulu proje çerçevesinde ilk evini açtı.

YAKA-KOOP yöneticileri, Süphan Mahallesi 5. sokakta kiralayarak kadın ve çocukların hizmetine sundukları evin açılışını yaparak proje hakkında bilgi verdi. Yöneticiler, kiraladıkları evde 0-6 yaş grubunda bulunan 20 çocuğa eğitimciler tarafından okul öncesi bilgi verileceğini, kadınlara yönelikse kapasite artırma ve meslek edindirme gibi alanlarda kursların verileceğini belirtti. Açılış öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Mustafa Turan, 100 bin Euro'luk proje kapsamında 3 tane ev açacaklarını belirtti. Evlerden 2'sinin Van il merkezinde, 1 tanesinin de Gürpınar'a bağlı Kuşdağı Köyü'nde açılacağını kaydeden Turan, evlerden ilkinin açılışı için bir araya geldiklerini aktardı. Turan, "Açılacak olan bu oyun evlerimizden 500 çocuğun faydalanmasını hedeflemekteyiz. Eğitim için gelen kadın ve çocuklarımıza hizmet verecek olan oyun odalarımız, proje ortağımız olan Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı uzmanlarının desteğiyle dizayn edilmiştir. Oyun odalarında çocuk merkezli aile katılımlı eğitim modeli uygulanacaktır. Burada çocuklarımıza okul öncesi eğitim verilirken, kadınlara da okuma yazma başta olmak üzere meslek edindirici kurslar verilecektir. Derneğimizin kadınlara yönelik birçok çalışması bulunmaktadır" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından evin açılış kurdelesi YAKA-KOOP Derneği Başkanı Gülmay Ertunç tarafından kesildi. Oyun alanlarını dolaşan yöneticilerin mahalleden katılan kadınlara sundukları ikramın ardından etkinlik son buldu.

(SER-MET-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title