Haberler

'Yabancı Futbolcu Çokluğu Futbolumuza Zararlı'

Güncelleme:

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, "Yabancı futbolcuların sporumuza katkısı olduğunu kabul ediyorum."

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, "Yabancı futbolcuların sporumuza katkısı olduğunu kabul ediyorum. Ancak bunun 8-10 futbolcu olmasını kabul etmem. Bu, Türk futbolunun temeline dinamit atmak" dedi.

AASKF Başkanlar Kurulu toplantısı, Alanya'da başladı. Türkler Beldesi'nde Alaiye Resort Otel'de düzenlenen toplantı, 1'i kadın 200 spor kulübü yöneticisinin katılımıyla başladı.

Toplantının açılışında konuşan Kandazoğlu, spor branşlarındaki başarısızlığın en önemli nedeninin tesis yetersizliği olduğunu söyledi. Türkiye'de en aktif branşların başında futbolun yer aldığını vurgulayan Kandazoğlu, genç nüfusa sahip Türkiye'de futbolla ilgilenen lisanslı 3000 sporcu olduğunu, bu sayının en az 30 bin olması gerektiğini belirtti. Brezilya ekonomisinin yüzde 60'ının futbol ve turizme dayandığına işaret eden Kandazoğlu, "Türkiye'de futbola bakıyoruz, yerlerdeyiz. Amatör sporların tesis sıkıntısını giderirsek, inanıyorumki Türk futbolunda çok büyük patlama olacaktır" diye konuştu.

TÜRK FUTBOLUNUN TEMELİNE DİNAMİT

Futbolda yabancı oyuncu sayısına kısıtlama getirilmesi gerektiğini de değinen Başkan Kandazoğlu, Türkiye'nin yabancı futbolcu cennetine döndüğünü savundu. Vergilendirme olmadığı için yabancı sporcuların milyon dolarlar kazandığını vurgulayan Kandazoğlu, "Bu, ülke ekonomisine zarar veriyor. Bu kazancın bir vergisi olmalı. Bu olmadığı için yabancılar ülkemize gelmek için can atıyor. Yabancı futbolcuların sporumuza katkısı olduğunu kabul ediyorum, ancak bunun 8-10 futbolcu olmasını kabul etmem. Bu, Türk futbolunun temeline dinamit atmaktır. Takımda 3-4 yabancı olması yeterlidir" diye konuştu.

FATİH TERİM HAREKETLERİNE DİKKAT ETMELİ

Türk sporuna mal olmuş isimlerin yaşanan sıkıntıların önüne geçmede dikkatli olması gerektiğine de işaret eden Kandazoğlu, taraftarların idolü olan antrenör ve kulüp başkanlarının bu anlamda hareketlerine çok daha dikkat etmesi gerektiğine işaret etti. Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli gibi teknik adamlara bu bakımdan çok iş düştüğünü anlatan Başkan Kandazoğlu, "Bu isimlerin topluma, sporculara ve taraftara örnek olmaları gerekir. Onlar sağduyulu olursa, saha içinde kontrolü sağlarlarsa karşılaşmaların fair play içerisinde geçeceğine inanıyorum" dedi.

ÇOCUKLAR KADIN BAŞKANLARA DAHA FAZLA GÜVENİYOR

Toplantıya katılan Ankara Dikmen Spor Kulübü Başkanı Gülay Aydın Boedu ise çocukların kadın yöneticilerin yanında kendilerini daha güvende hissettiğini söyledi. Boedu, annelik içgüdüsüyle kadınların çocuklara daha yakın davrandığını kaydetti.

AASKF Başkanlar Kurulu toplantısı 12 Mayıs'ta sona erecek.

FOTOĞRAF - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Fatih Terim Türkiye Alanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title