Haberler

Western Unıon Batı Avrupa Müdürlüğü Artık Bir Türk'e Emanet

ABD'nin En Büyük Finansal Şirketlerinden Biri Olan Western Union'ın Batı Avrupa'dan Sorumlu Pazarlama Müdürlüğü Görevine Bir Türk Getirildi.

ABD'nin en büyük finansal şirketlerinden biri olan Western Union'ın Batı Avrupa'dan sorumlu pazarlama müdürlüğü görevine bir Türk getirildi.

1851 yılından bu yana faaliyette bulunan, 200'den fazla ülkede 220 bini aşkın hizmet noktası bulunan Western Union, Batı Avrupa'da yoluna Ali Çınar ile devam etme kararı aldı. Ali Çınar, geçen sene 4.9 milyar dolar gelir elde eden dev şirkette, ABD'de yaşayan ve Batı Avrupa ile ilişkileri olan değişik göçmen gruplarının Western Union'ı kullanarak para transferlerinin gerçekleşmesi için pazarlama stratejileri geliştirecek. Bunların yanısıra Çınar, fiyat belirleme ve ürün ihtiyaçlarının karşılanması gibi konuları içeren daha geniş kapsamlı pazarlama programından da sorumlu olacak.

Çınar, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Her ne kadar ben Batı Avrupa'dan sorumlu olsam da Türkiye'nin içinde bulunduğu Doğu Avrupa grubu ile de beraber çalışmak isterim. Yardım talebi gelirse şirketin belirlediği kurallar çerçevesinde yardıma hazırım" dedi. Türk toplumu içinde son derece etkin olan Çınar, geldiği mevkiyle beraber özellikle Türkiye'nin Washington'daki lobicilik faaliyetlerine olumlu katkıda bulunacak.

9 yıldır ABD'de yaşayan Ali Çınar, Western Union'dan önce 6 yıl Concord adlı lisans ürünlerini üreten ve pazarlayan şirket de İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü olarak çalıştı.

1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitiren genç yönetici, 2002 yılında New Haven Üniversitesi'nden Uluslarası İşletme yüksek lisansını aldı. ABD-İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin kurucuları arasında yer alan Çınar, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkan Danışmanlığı da yapıyor. Çınar, Türk toplumuna katkılarından dolayı geçen sene merkezi Washington'da olan Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi tarafından da Yılın Liderlik ödülüne layık görülmüştü.

(ESN-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title