Haberler

Vergi Şampiyonlarına Teşekkür Plaketi

Aksaray'da 2012 yılında alınan vergi beyannamelerine göre gelir ve kurumlar vergisi sıralamasında ilk 5'e giren mükelleflere düzenlenen törenle plaketleri verildi.

Aksaray'da 2012 yılında alınan vergi beyannamelerine göre gelir ve kurumlar vergisi sıralamasında ilk 5'e giren mükelleflere düzenlenen törenle plaketleri verildi.

Ağaçlı Melendiz Otel'de düzenlenen törene Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Defterdar Ali Aykaş sanayici ve işadamları ile davetliler katıldı.

Aksaray Defterdarı Aykaş, yaptığı konuşmada, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla geleneksel olarak Vergi Haftası etkinlikleri düzenlendiğini söyledi.

Vali Altınok ise Aksaray'ın Türkiye'de geliri giderini karşılayan iller arasında 15. sırada olduğunu belirterek, Aksaray'ın devletten aldığından fazlasını devlete vergi olarak tekrar verdiğini söyledi.

Devlet olmanın kamu gücünü kullanmanın gereğinin vatandaşa hizmet edebilme mantığında yattığını ifade eden Altınok, devletin vatandaşa hizmet edebilmek içinde mutlaka bir şeyleri toplayıp, tekrar vatandaşın hizmetine sunmasının lazım geldiğini bildirdi.

"Vatandaş olabilmenin gereği ise vergiyi vermekle alakalıdır" diyen Altınok, konuşmasında şunları kaydetti:

"Vatandaşın bilincinin gelişmesi noktasında vergi önemlidir. Bu manada Aksaray'ımız Türkiye'nin yüz akı vilayetlerinden bir tanesidir. Aksaray'da tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm ile diğer sektörler geliştikçe vergi gelirleri de artmaktadır. Memlekette yaratılan katma değer ve hasılada payımız artıyor. Onun için gerçek manada Aksaray devletten aldığının çok daha fazlasını vergi olarak veriyor. Aksaray'da büyük firmalar üretim yapıyor ama vergi merkezleri büyük şehirlerde bulunuyor. Bu haliyle bile Aksaray geliri giderini karşılama noktasında 15 sırada. Bu az bir şey değil. Aksaray genç bir vilayet ama kısa sürede bu noktaya gelmesi azımsanacak bir şey değildir."

Konuşmaların ardından, kurumlar vergisinde ilk 5'e giren, Çift Kartal Tahıl Depolama Sistemleri, Altuntaş Havalandırma Hayvancılık, İmer İş makinaları, Ağaçlı Otomotiv ve Tüzenler Tarım Ürünleri yetkilileri ile gelir vergisi sıralamasında dereceye giren Mehmet Akif Baylan, Turan Yaldır, Reha Saatçioğlu, Fahrettin Özyön ve Tuvan Güvel'e Gelir İdaresi Başkanlığı ve Aksaray Valiliğinin teşekkür plaketleri verildi.

Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler Serra Seher Kalkan, Meryem Hilal Atalay ve Buket Ayhan'a da hediyeleri verildi.

Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - AKSARAY

Kaynak: AA / Yerel

Nevzat Palta Aksaray Türkiye Ağaçlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title