Haberler

Vatan Caddesi'nde 30 Ağustos Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89'uncu yıldönümü İstanbul Vatan Caddesi'nde düzenlenen resmi geçit töreniyle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89'uncu yıldönümü İstanbul Vatan Caddesi'nde düzenlenen resmi geçit töreniyle kutlandı. Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın askeri araçla yaptığı selamlamayla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tuğgeneral Mehmet Dişli, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmasını tank üzerinden yaptı. Dişli, "Bu zafer, büyük Türk ulusu ve kahraman ordusunun en zor şartlarda bile bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda nasıl ayağa kalktığının, Türk'ün birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunun eşsiz bir örneğidir. 30 Ağustos zaferiyle sadece düşman mağlup edilmemiş, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri de atılmıştır. Bu sayede ulusumuzun tam bağımsız ve özgür yaşaması için gerekli koşullar sağlanmış, ulusal onur bu zaferle tekrar şahlandırılmış, Türk ulusuna çağdaşlaşma yolunu açan ve ulusun modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal alanda yapılmış birçok yeniliklerle buluşturan Türk inkılabının meşalesi yakılmıştır" diye konuştu.

Dişli'nin konuşmasından sonra tören, Kara Harp Okulu ile Deniz Harp Okulu öğrencileri, yaya piyade taburu, zırhlı araçların geçişi ile hava araçlarının gösteri uçuşlarıyla tamamlandı. Tören sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Mutlu, "Bugün hem mübarek Ramazan Bayramı'mızı, hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyor, çifte bayram yapıyoruz" dedi. İki bayramın da İstanbul'da huzurlu bir ortamda birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını söyleyen Mutlu, "Temenni ediyorum ki, bu güzellikler sadece bayramlarda değil, bir yıl boyunca bütün gönüllerde, İstanbulluların, yurdumuzun güzel insanlarının ve tüm insanlığın gönlünde sağlığa, huzura, barışa, birliğe ve beraberliğe vesile olsun. Vatan Caddesi'nde de silahlı kuvvetlerimizin hazırlamış olduğu program çerçevesinde fevkalade güzel bir resmi geçitle bayramımızı tamamladık. Bundan sonra Ramazan Bayramı'mızı kutlamaya devam edeceğiz" diye konuştu. - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title