Haberler

Vanlı Misafirlerin Unutamayacakları İki Gün

Projesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İzmir Balkan Ülkeleri Arası Ticari ve Kültürel Organizasyonlar Geliştirme Derneği (İZBA) tarafından yürütülen "İzmirli Kardeşinden Vanlı Kardeşine Moral Günleri" projesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde 8-9 Şubat 2012 günlerinde gerçekleştirildi.

İZBA Başkanı Gazeteci Nihat Sözeri tarafından projelendirilerek uygulanan etkinlik, İzmir Konak Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, TRT Genel Müdürlüğü, EGE-KOOP, Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma Derneği, Vangölü Turizm, Egepol Hastanesi, Avrasya Gazetesi ve "Mikrop" lakaplı Hikmet Durmuş'un başını çektiği gönüllü İzmirli sanatçıların katkılarıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Gaziemir Belediye Başkanı H. İbrahim Şenol, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Faruk Üner, Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Yıldırım Ayaz, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Egepol Hastanesi sahibi Necip Nasır, Türk Kızılayı Urla Şube Müdürü Nurgül Saltık ve Vangölü Turizm Bölge Müdürü Tuncay Özel depremzedeleri yalnız bırakmadılar.

İki gün boyunca 700 vanlının gönüllerince eğlendiği, oynayıp moral depoladığı etkinliklerde projeyi uygulayan İZBA adına Nihat Sözeri, Van derneği adına Burhanettin Ergin, sanat ve eğlence gönüllüleri adına Mikrop Hikmet ve sunumda Evrim Eylem vardı. Mikrop Hikmet'in şovlarıyla gülmekten kırılan depremzedeler gönüllü santçılarla bolca oynayıp halay çektiler. Konak Belediyesi'nin iki boyunca pilav, İZBA ve Van derneğinin Van kültürel yiyecekleri takdim ettiği etkinlikte sıla özlemide giderildi.

Konak Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Ege-Koop'un ana sponsorluklarında gerçekleştirilen etkinliklerde bu ve bundan sonraki moral günlerinde sürekli sponsorluk yapacak Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a da Altın Saat Kulesi Ödülü verildi.

Öteyandan organizasyon öncesi duyurularda haberleri ile destek veren Haber Türk, Yeniasır, Yenigün ve Ege Telgraf gazetelerine de plaket verilerek teşekkür edildi.

Depremzedleri hiç böyle görmediniz

Sanatçı Fırtınası Esti

TRT sanatçıları Mehmet Aldaşoğlu, Nurullah Akçayır'ın sahne aldığı, Tuncay Kemertaş'ın ise programın 20 dakika sarkması nedeniyle sahneye çıkmadığı etkinliklerde iki gün boyunca İzmirli gönüllü sanatçılar Mikrop Hikmet, Hayri Küçük, Ersin Kuşkanat, Şair Babacan Pesenkurdu, Soner Dağistan, Onur Celhan, Cihan Alıcı, Burcu, Ersin Barlas, Berzan, Şenay Gökdemir, Rahşan Canbağ, Gözde İşyapan, Atacan, Kader Aksu, ilizyonist Çağatay, sunucular Evrim Eylem ve Ali Babacan sahneyi boş bırakmadılar. Depremzedeler de kendileri için düzenlenen eğlencenin hakkını vererek bolca moral depoladılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karabağlar Konak Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title