Haberler

Vanlı Kızların Kurduğu Futbol Takımı Başarıdan Başarıya Koşuyor

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Azıklı Köyü ilkokulunda beden eğitimi öğretmenliği yapan Kader Gözcü'nün aileleri ikna edilerek okulda kız çocuklarından kurduğu futbol takımı başarıdan başarıya koşuyor Takımın, "Taffarel" lakaplı kalecisi Seher...

- Van'ın Başkale ilçesine bağlı Azıklı Köyü ilkokulunda beden eğitimi öğretmenliği yapan Kader Gözcü'nün aileleri ikna edilerek okulda kız çocuklarından kurduğu futbol takımı başarıdan başarıya koşuyor

- Takımın, "Taffarel" lakaplı kalecisi Seher Yağız:

"Öğretmenim sayesinde şimdi hem okul okuyor hem de takımda kalecilik yapıyorum"

İran sınırında bulunan 520 öğrenci mevcutlu Azıklı Köyü İlkokulunda bir yılı aşkın süreden bu yana öğretmenlik yapan Kader Gözcü, hem görev yaptığı köyde hem de çevre köylerdeki çalışmalarıyla kısa sürede öğrencilerin ve velilerin gönlünü fethetti.

Okuldaki diğer öğretmenlerle köy köy, kapı kapı dolaşarak çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna etmeye çalışan Gözcü, bir yıl içinde 270 kız öğrenciyi okula kazandırdı.

Öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmesi için çeşitli çalışmalar yürüten Kader öğretmen, sportif etkinliklere de ağırlık vererek kız öğrencilerden oluşan futbol takımı kurdu.

Öğretmenlerinin desteğiyle kısa sürede gelişme sağlayan öğrenciler, bu yıl katıldıkları il turnuvasında birinci oldu. Bölge müsabakalarında Van'ı temsil eden ve ilk kez il dışına çıkma fırsatı bulan öğrenciler, Iğdır'da yapılan bölge müsabakalarına katıldı.

Kader öğretmenleri sayesinde futbolla tanışan ve önemli bir başarıya imza atan öğrenciler, takımın gelecek yıl yapılacak turnuvalarda daha büyük başarılara imza atacağına inandıklarını belirtti.

Beden eğitimi öğretmeni Gözcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yılı aşkın süreden bu yana köyde görev yaptığını vurgulayarak, görevini zor şartlar altında en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyledi.

Köye ilk geldiğinde gerek doğa şartları gerekse İran sınırında bir yer olması nedeniyle büyük zorluk çektiğini anlatan Gözcü, köylülerin ve okuldaki diğer öğretmenlerin desteği ile kısa sürede uyum sağladığını ifade etti.

Gözcü, bölgede kız çocuklarının okula gönderilmemesi nedeniyle diğer öğretmenlerle yıl içinde ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerine değinerek, yaptıkları çalışmayla 520 öğrencinin eğitim gördüğü okulda kız çocuklarının sayısının erkekleri geçtiğini dile getirdi.

Okulda, kız çocuklarından oluşan futbol takımı kurmak için de yetenekli öğrencilerin aileleri ile görüştüğünü belirten Gözcü, tek tek ziyaret ettiği ailelerin de onayını alarak takım kurma çalışmalarını tamamladığını ve çalışmalara başladığını kaydetti.

Öğrencilerin, sınıflar arası turnuvalarla başlayan futbol deneyimlerini il birinciliği ile taçlandırdığına işaret eden Gözcü, "İl müsabakalarında hiç gol yemeden şampiyon olduk ve Iğdır'daki bölge finaline gittik. Mezun olduğum okuldaki arkadaşlarım ve farklı illerde görevli beden eğitimi öğretmenlerinin desteğiyle forma, ayakkabı ve malzeme aldık. Iğdır'daki müsabakalarda şartlarımız iyi olmadığı için guruptan çıkamadık. Ama ilk defa oyuncularım il dışına çıktı ve bizim için güzel bir tecrübe oldu" dedi.

Takım kaptanı Hasret Bakır ise maddi imkansızlıklar nedeniyle bölge müsabakalarında başarılı olamadıklarına değinerek, kendilerine gerekli desteğin sağlanması durumunda okullarının adını bölgede ve ülkede duyurabileceklerini dile getirdi.

Daha önce köyün dışına çıkmamışken, Kader öğretmenin kurduğu takım sayesinde hem Van'ı hem de Iğdır'ı görme şansı bulduğunu anlatan Bakır, "İlk defa Kader öğretmenim sayesinde köyden dışarıya çıkabildim. İl şampiyonluğumuz var ve bu başarıda adımızın olması bizi mutlu etti" diye konuştu.

Erek köyünden taşımalı sistemle okula gelen 8. sınıf öğrencisi Sibel Yalçın da ailesinin okumasını istemediğini ancak Kader öğretmen sayesinde okula kazandırıldığını bildirerek, öğretmenine teşekkür etti.

Yeni kurulmuş bir takım olmalarına rağmen il birincisi olduklarını ve bölge finalinde Van'ı temsil etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Yalçın, "Kader öğretmen gibi öğretmenlerimiz olursa her zaman başarılı oluruz" dedi.

Takımın, "Taffarel" lakaplı kalecisi Seher Yağız ise ailesinin Kader öğretmene duyduğu güven ile hem okula hem de futbol takımına kazandırıldığının altını çizerek, "Öğretmenim sayesinde şimdi hem okul okuyor hem de takımda kalecilik yapıyorum. Bize büyük destek veren öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Başkale Iğdır İran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title