Haberler

Van: Erciş'te "5. Ulupamir Kültür Şöleni"

Van'ın Erciş İlçesi Ulupamir Köyü'ne yerleştirilen Kırgızlar'ın geleneksel hale getirdikleri 5. Ulupamir Kültür Şöleni, bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.

Van'ın Erciş İlçesi Ulupamir Köyü'ne yerleştirilen Kırgızlar'ın geleneksel hale getirdikleri 5. Ulupamir Kültür Şöleni, bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.

İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kırgızlar'ın yaşadığı Ulupamir Köyü'nde Pamir-Der organizasyonunda ve Erciş Fiat Bayii sponsorluğunda gerçekleşen şölen, atlı birliklerin misafirleri yolda karşılamasıyla başladı. Atlı birlikler ellerindeki Türk bayrakları ile İlçe Kaymakamı Aslan Avşarbey ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Bülent İzci'nin makam arabasına eşlik ederek, törenin yapıldığı alana geldi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, şölenin açılış konuşmasını yapan Pamir-Der Genel Başkanı Salih Sancaktar, bir milleti millet yapan unsurların başında kendisine has kültürün geldiğini belirterek, kültürüne sahip çıkmayan milletin başka bir kültürün etkisinde kalmaya mecbur olduğunu söyledi. Türk dünyasının bir parçası olan ve geleneksel hale getirdikleri Ulupamir Kültür Şöleni'nin halkın desteğiyle güçleneceğini anlatan Sancaktar, "Burada hep beraber kültürümüze, bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkmanın mutluğunu yaşıyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Aslan Avşarbey ise, ülkenin her tarafının ayrı bir güzelliğinin, ayrı bir özelliğinin bulunduğunu belirterek, Kırgızlı vatandaşların düzenlemiş olduğu şölenin de ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi. Avşarbey, "Ben şahsen Anadolu'nun bir evladı olarak, Neşet Ertaş'ın sazındaki bir mızrap sesinin yüreğimde ne kadar ince bir titremeye, ince bir heyecana yol açıyorsa, Kırgız gençlerinin elinden çıkan bir komuz sesi de beni aynı derecede heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Kırgızistan'dan gelen öğrencilerin komuz eşliğinde ve yöresel kıyafetler içinde sergiledikleri oyunların ardından, Pamir-Der yetkilileri tarafından İlçe Kaymakamı Aslan Avşarbey ile Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Bülent İzci'ye Kırgızlıların milli kıyafeti olan "çapan" giydirildi. Davetliler daha sonra oluşturulan startları gezip, at üzerinde oynanan kökbörü oyununu izledikten sonra, Ulupamir Köyü'nden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title