Haberler

Van'da Erken Nevruz Kutlaması Gergin Başladı(3)

Van'da sabah saatlerinden itibaren gergin başlayan nevruz etkinlikleri, polisin izin vermemesi üzerine BDP'nin belirlediği İtfaiye Meydanı yerine, yakınında bulunan Erek Dağı Caddesi'nde başladı.

Van'da ERKEN NEVRUZ KUTLAMASI GERGİN BAŞLADI(3)

BAŞKA BİR YERDE YAPILDI

Van'da sabah saatlerinden itibaren gergin başlayan nevruz etkinlikleri, polisin izin vermemesi üzerine BDP'nin belirlediği İtfaiye Meydanı yerine, yakınında bulunan Erek Dağı Caddesi'nde başladı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu nevruz etkinliğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Sırasıyla BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş, Belediye Başkanı Bekir Kaya, Milletvekili Nazmi Gür ve son olarak BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın yaptığı konuşmaların ardından, saat 14.00'de etkinlik sona erdi.

POLİSE TAŞ VE HAVAYİ FİŞEKLERLE SALDIRDILAR

Bunun üzerine kalabalık, polisin girmelerine izin vermediği İtfaiye Meydanı'na doğru Demirtaş ve beraberindekilerle birlikte yürüyüşe geçti. Geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığın dağılmasını istedi. Ancak yürüyüşün devam etmesi üzerine polis müdahalede bulundu.

Demirtaş ve beraberindekileri partililer uzaklaştırırken, yüzlerce gösterici polisleri yoğun bir taş ve havai fişek yağmuruna tuttu. Bunun üzerine polis de gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak grupları dağıttı. Alana ve il merkezine girmelerin izin verilmeyen göstericiler, polisin takibi ile tamamen dağıtıldı.

POLİS YÜRÜDÜ

Göstericilere müdahalenin ardından 20 çevik kuvvet polisi 'Her şey vtan için' yürüyüş kararıyla 200 metre kadar yürüdü. Göstericiler sokak aralarında dağılıp, izlerini kaybettirirken, polisin kent merkezindeki güvenlik önlemleri sürüyor.

Bu arada Van polisi, ilk defa yapılan bir gösteriyi, 3G sistemiyle tüm güvenlik birimlerine canlı olarak aktardı. Polis kameraları tarafından çekilen görüntüleri, güvenlik birimleri canlı olarak izleyebildi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

BDP'nin izinsiz olarak yaptığı nevruz etkinliğinin ardından çıkan olaylarda ise ilk belirlemelere göre 5 kişi gözaltına alındı. BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Abdurahman Doğar başına isabet eden taşla yaralanırken, BDP'nin parti otobüsü de çıkan olaylar sırasında zarar gördü. Çıkan olaylarda bazı sivil vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

YÜKSEKOVA'DA 3 POLİS VE 1 ÇOCUK YARALANDI

Yüksekova'da ise sabah saatlerinden itibaren başlayan olaylar, sokak aralarında halen devam ediyor. Yoğun güvenlik önlemi alan polis ve askerlerin ilçe merkezindeki güvenlik önlemleri sürerken, gösteriler ara sokaklarda sürüyor. Zaman zaman silah seslerini de geldiği ilçede, ilk belirlemelere göre 3 polis ve 14 yaşlarındaki bir çocuğun yaralandığı belirtildi. Polislerin atılan taşlar sonucu, çocuğun ise gözyaşartıcı bomba yüzünden yaralandığı ileri sürüldü. Yaralılar Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.

BİTLİS'TE SAKİN BAŞLADI, OLAYLI BİTTİ

Bitlis'teki nevruz etkinlikleri ise sakin başladı. Ancak olaylı bitti. Nurullah Eren Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 200 kişilik bir grup, buradan nevruz etkinliği için belirlenen eski Sanayi Sitesi'ne doğru yürümeye başladı. Ancak polis izin vermeyince kalabalık, Nurullah Eren Caddesi üzerinde toplandı. BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, polisle yaptığı görüşmenin ardından bir sandalyenin üzerine çıkarak kalabalığa Kürtçe hitap etti. Polisin, AK Parti politikaları yüzünden kutlama yapmalarına izin vermediğini, yarın Tatvan İlçesi'nde geniş katılımlı bir program düzenleyeceklerini belirterek, halkın sessizce dağılmasını istedi.

POLİSE SES BOMBASI

BDP İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu da kalabalığın dağılmasını isteyince grup, yavaş yavaş dağılmaya başladı. Ancak bu sırada grubun arasında bulunan bir kişinin polislerin bulunduğu bölgeye ses bombası atması üzerine, ortalık bir anda karıştı. Polis gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak toplanan kalabalığı dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Çıkan olaylarda 1 polis başına isabet eden taşla yaralanırken, 3 gösterici ise gözaltına alındı. Polisin kente aldığı güvenlik önlemleri ise sürüyor.

DHA(FE/AAA) - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Yüksekova Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title