Haberler

Teröristler 3 Ton Patlayıcıyı, Hayvan Gübresiyle Gizlemiş

Güncelleme:

Diyarbakır'da PKK'nın bomba yüklü traktörünün nasıl ele geçirildiği de netleşmeye başladı. Buna göre, Diyarbakır'a 20 kilometre uzaklıkta Elazığ karayolu üzerindeki merkez Yenişehir İlçesi'nin kırsal kesimindeki Altu Mahallesi yakınlarında yol kontrolü yapan jandarmalar tarafından durdurulmak istenen traktörden ateş açılınca çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı öldürülürken, traktörün römorkunda yapılan aramada 3 ton patlayıcı bulundu. Çağrılan bomba imha ekipleri tarafından yoldan 1 kilometre uzaklığa götürülen traktör, güvenlik önlemleri alındıktan sonra kontrollü patlatıldı.

YOL KONTROLÜNDE YAKALANDI

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerine yönelik saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü tarafından gerçekleştirilen mayın, el yapımı patlayıcı ve bombalı araçlarla düzenlenen saldırıların önlenmesi, teröristlerin yakalanması, şehir merkezlerindeki irtibatlarının kesilerek, il, ilçe merkezleri ile köy ve mahalle giriş çıkışlarını kullanmalarının engellenmesi, özellikle silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcıların ele geçirilmesi maksadıyla yol kontrolleri yapıldığı belirtildi.

Hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışılan patlayıcı madde ve düzenekleri kontrollü bir şekilde infilak ettirildikten sonra böyle bir çukur oluştu...

PATLAYICIYI HAYVAN GÜBRESİYLE GİZLEMİŞLER

Çalışmalar kapsamında bugün sat 02.00 sıralarında Yenişehir ilçesi Yaytaş köyü bölgesinde gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında "dur" ihtarına ve yapılan ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya çalışan patlayıcı madde yüklü traktörün ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Patlayıcı madde yüklü traktör üzerinde yapılan incelemede, TNT ile güçlendirilmiş, patlamanın etkisini arttırmak, parça tesiri teşkil etmek amacıyla 3 piknik tüpü ile desteklenmiş, üç elektrikli fünye ve infilaklı fitil çekili, yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımından oluşan el yapımı patlayıcı madde ile uzaktan radyo frekans (RF) komutalı alıcı sistemi (4 büyük pille desteklenmiş) tespit edilmiştir. Patlayıcı madde ve düzeneklerinin hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışıldığı görülmüştür."

TERÖRİSTİN ÜZERİNDEN UZAKTAN KUMANDA ÇIKTI

Patlayıcı madde yüklü traktörü kullanan erkek teröristin ölü ele geçirildiği, teröristin üzerinde ateşleyici düzeneğe ait uzaktan kumanda ile otomobil araç kumandası bulunduğu aktarılan açıklamada, ele geçirilen patlayıcının, güvenlik güçlerince emniyetli şekilde imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü soruşturma yürütüldüğü bildirilerek, bölgede yaşayan vatandaşların ve kamu personelinin emniyetini sağlamak amacıyla teröristle mücadeleye artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Diyarbakır Valiliği Yenişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (17)

DEVLETİN KATLİAM TARİHİ:

DERSİMDE HAVADAN UÇAKLARLA HEDEF GÖZETEREK KADIN ÇOCUKLARIN ÜZERİNE TONLARCA BOMBA YAĞDIRAN BU DEVLETE NE DEMELİ. . . ONU DA GEÇTİM ROBOSKİDE 34 VATANDAŞIN ÜZERİNE TONLARCA BOMBA ATIP ONLARI PARAMPARÇA EDEN DEVLETE NE DEMELİ. . SİZİN YATACAK YERİNİZ KALMADI ALLAH İNDİNDE. . .

6
23
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

dostum devlete başkaldıran ölmeyi hakeder. HAK EDMEYENİ DEVLET ÖLDÜRMEZ.

yanıt9
yanıt3
SAYIN ÜLKÜCÜYE CEVAP:

SAYIN ÜLKÜCÜ ARKADAŞ SURİYEDE ŞEHİRLERİ UÇAKLARLA BOMBALAYAN ESAD ZALİMİ DE TIPKI SENİN KULLANDIĞIN CÜMLEYİ KULLANIYOR. . BUNLAR TERÖRİST DEVLETE BAŞ KALDIRDI DİYOR. . . MERAK EDİYORUM CİDDEN DÜNYADA HİÇ ZALİM DEVLET YOK MU. . HİÇ SUÇ İŞLEYEN DEVLET YOK MU. . SADECE TERÖRİSTLER VE HAİNLER Mİ VAR BU EVRENDE?

yanıt2
yanıt4
SAYIN ÜLKÜCÜYE CEVAP:

SAYIN ÜLKÜCÜ ARKADAŞ SURİYEDE ŞEHİRLERİ UÇAKLARLA BOMBALAYAN ESAD ZALİMİ DE TIPKI SENİN KULLANDIĞIN CÜMLEYİ KULLANIYOR. . BUNLAR TERÖRİST DEVLETE BAŞ KALDIRDI DİYOR. . . MERAK EDİYORUM CİDDEN DÜNYADA HİÇ ZALİM DEVLET YOK MU. . HİÇ SUÇ İŞLEYEN DEVLET YOK MU. . SADECE TERÖRİSTLER VE HAİNLER Mİ VAR BU EVRENDE?_-_

yanıt2
yanıt3
SAYIN ÜLKÜCÜYE CEVAP:

SAYIN ÜLKÜCÜ ARKADAŞ SURİYEDE ŞEHİRLERİ UÇAKLARLA BOMBALAYAN ESAD ZALİMİ DE TIPKI SENİN KULLANDIĞIN CÜMLEYİ KULLANIYOR. . BUNLAR TERÖRİST DEVLETE BAŞ KALDIRDI DİYOR. . . MERAK EDİYORUM CİDDEN DÜNYADA HİÇ ZALİM DEVLET YOK MU. . HİÇ SUÇ İŞLEYEN DEVLET YOK MU. . SADECE TERÖRİSTLER VE HAİNLER Mİ VAR BU EVRENDE?_ _

yanıt2
yanıt3
DEVLET TERÖRÜ:

HANGİ TERÖR DAHA TEHLİKELİ VE DAHA KONTROLSÜZ GÜÇTÜR. . . 1- DEVLET TERÖRÜ MÜ ? 2 - ÖRGÜT TERÖRÜ MÜ ?. . BENİM CEVABIM DEVLET TERÖRÜDÜR. . ÇÜNKÜ DEVLET TERÖRÜ ARKASINA HEM DEVLETİN GÜCÜNÜ ALAN HEMDE HUKUKU YERLE BİR EDEN KANUNLARI AYAKLAR ALTINA BİR TERÖR ÇEŞİDİDİR. . KALDI Kİ BU TERÖRÜ NASIL DENETLEYEBİLİRSİN

4
24
yanıtYanıtla
Sen:

TONLARCA PATLAYICIYI AK47, RPGyi DOLDUR. DEVLETTE ARMUT gibi BAKSIN , o zaman hid tehlike Yok dimi.

yanıt14
yanıt2
X:

HOOŞT LAN ETEKLİ HOOŞT

yanıt10
yanıt2
kuzey:

peki bir ülkede güvenlik güçlerinden başka elinde silah bulunduran ve katliam yapan terör örgütleri sence nasıl denetlenmelidir ve kontrol edilmelidir, senin cevabın askere polise, sivile silah sıkanlara güvenlik güçleride karanfil atsın olurdu

yanıt2
yanıt0
AS:

TEZEKLERİN SAHİBİ CHPKK

20
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title