Haberler

Valiler, Tebrikleri Kabul Etti

Başbakanlık Genelgesi'yle resmi geçit törenleri ve resepsiyonların iptal edilmesinin ardından bugün Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'da valiler tebrikleri kabul etti.

Başbakanlık Genelgesi'yle resmi geçit törenleri ve resepsiyonların iptal edilmesinin ardından bugün Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'da valiler tebrikleri kabul etti. Isparta ve Burdur'da kutlamaların iptal edilmesine tepki gösteren CHP yönetimleri, valilikte düzenlenen törenlere katılmadı.

Van depremi nedeniyle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve resepsiyonlar iptal edilirken, illerdeki törenler, çelenk sunumu ve valilik makamında tebriklerin kabulüyle sınırlı kaldı. Dün Atatürk Anıtı'na çelenk konulan Antalya'daki bugün tek resmi tören olarak valilikte tebriklerin kabulü yapıldı. Saat 09.30'da Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, valilik makam girişinde tebrikleri kabul etti. Kamu kurum kuruluşları, siyasi parti yöneticileri, öğrenciler, gaziler, sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan yaklaşık 150 kişi tebrik töreninde yer aldı. Tebrik töreni, 20 dakika sürdü. Valilikteki bu törenin ardından da Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin kutlama programı sona erdi.

AfyonKARAHİSAR'DA AK PARTİ YOK

Afyonkarahisar'daki ilk tören Hükümet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından, törene Valilik makamında devam edildi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu yıllık izinde olduğu için Vali Vekili Ali Şanlıer, yıllık iznini kullanan Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban'ın yerine Belediye Başkan Vekili Mahmut Emin Birliktir ve İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım tebrikleri kabul etti. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol ve diğer protokol üyeleri, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, MHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türk törene katıldı. Valilikteki törene AK Parti İl Başkanlığı'ndan temsilci katılmaması dikkati çekti.

Burdur'DA CHP TÖRENE KATILMADI

Isparta'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Valilik makamında tebrik kabul töreni düzenlendi. Isparta Valisi Memduh Oğuz, hacca gittiği için yerine Vali Yardımcısı Niyazi Can vekalet etti. Vali Vekili Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, tebrikleri kabul etti. Törene CHP İl Teşkilatı'ndan hiç kimse katılmadı. CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada tepki olarak törene katılmadıklarını açıkladı. Resmi geçit töreninin iptal edilmesini doğru bulmadıklarını kaydeden Erdoğan, "Cumhuriyet coşkusunu sadece tebriklerle kutlamayı doğru bulmadık" dedi.

VALİ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Burdur'da dün Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan 29 Ekim kutlamaları, bugün Valilik makamında tebriklerin kabulüyle devam etti. Resmi geçit ve törenlerin yapılmadığı Budur'da, Cumhuriyet'in 88'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Vali Süleyman Tapsız, İl Garnizon Komutanı Albay Coşkun Zeytinoğlu ve Belediye Başkanı AK Parti'li Sebahattin Akkaya ile birlikte Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Törene kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve askeri erkan katıldı. Kutlamaların iptal edilmesine tepki gösteren CHP'liler ise valilikteki törene katılmadı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title