Haberler

Validen Öğrencilere Nasihatler

Ordu Valisi Orhan Düzgün, 2011-2012 yılı eğitim ve öğretim yılının 2.döneminin başlaması sebebiyle ziyaret ettiği Kabataş İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, 2011-2012 yılı eğitim ve öğretim yılının 2. döneminin başlaması sebebiyle ziyaret ettiği Kabataş İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Vali Düzgün, "Tatil bitti artık çalışma zamanı. Dersinize iyi çalışın, öğretmenlerinizi dikkatli dinleyin, bol bol ders tekrarı yapın ve günde 1 saatten fazla televizyon ve bilgisayar başında vakit geçirmeyin" dedi.

Ordu'da eğitim-öğretimin kalitesini artırmak amacıyla Ordu Valiliğince başlatılan "Kardeş Okul Kardeş Kurum" kampanyası kapsamında, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Kayabaşı İlköğretim Okuluna kırtasiye, temizlik malzemesi ve spor malzemesi yardımı yapıldı.

Kayabaşı İlköğretim Okulunun 'Kardeş Kurumu' olan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından okulun kırtasiye, temizlik ve spor malzemesi ihtiyacı karşılandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce temin edilen malzemeler, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının 2. döneminin başladığı gün Kayabaşı Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen ve Vali Orhan Düzgün'ün de katıldığı törenle okul yöneticilerine teslim edildi.

ÖĞRENCİLERE NASİHATLAR

'Kardeş Okul Kardeş Kurum' kampanyası çerçevesinde Kayabaşı İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinliğe katılan Vali Orhan Düzgün, okulda çeşitli incelemelerde de bulundu. Okulda bazı sınıfları ziyaret eden Vali Düzgün, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere tatillerinin nasıl geçtiğini soran Vali Düzgün, tatilin bittiğini ve artık çalışma zamanı olduğunu hatırlatarak, öğrencilere derslerini iyi çalışmaları, öğretmenlerini dikkatli dinlemeleri, bol bol ders tekrarı yapmaları ve günde 1 saatten fazla televizyon ve bilgisayar başında vakit geçirmemeleri tavsiyelerinde bulundu.

Vali Orhan Düzgün, okulun ve Kayabaşı Köyünün sorunları ve ihtiyaçlarıyla ilgi olarak, Kayabaşı Köyü Muhtarı Cemal Çelebi, Okul Müdürü Cemil Kulaç, öğretmenler ve köy halkının katılımıyla okulun toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Kayabaşı Köyü hakkında Vali Orhan Düzgün'e bilgi veren Köy Muhtarı Cemal Çelebi, köylerinin her geçen gün göç aldığını ve büyüdüğünü söyledi. 2009 nüfus sayımına göre Kayabaşı köyünün 2 bin 369 nüfusa sahip olduğunu belirten Cemal Çelebi, köylerindeki okul binasının fiziki yapısının yetersiz olduğunu, köylerinde kanalizasyon, içme suyu ve yol problemleri olduğunu söyledi.

KÖYLÜLERLE TOPLANTI YAPTI

Yaptığı görüşmelerin ardından bir açıklamada bulunan Vali Düzgün, "Okul programının dışında, köyün yol, su, kanalizasyon gibi konularını da köy muhtarı, köy halkı ve köyde görev yapan öğretmenlerimizle beraber değerlendirdik. Bugüne kadar Kayabaşı Köyüne KÖYDES bütçesinden yol ve su hizmetleri konusunda bazı çalışmalar yapılmış. Bunların bir kısmı, bugün faal olarak köylülerimizin faydalandıkları hizmetler. Ama bazılarında özellikle su konusunda da bazı eksiklikler olduğunu bugün gördük. Önümüzdeki aylarda bu eksikliklerin giderilmesi konusunda gerekli değerlendirmeleri yaparak, köyümüze destek vermeye çalışacağız. Kayabaşı Köyü, il merkezine çok yakın bir köy olması münasebetiyle çevre köylerden göç alan bir köyümüz. Dolayısıyla nüfusu azalan değil, artan bir köyümüz. Şu an yaklaşık üç bine yakın bir nüfusa sahip olmuş. Dolayısıyla öğrenci sayısı da artıyor. Okul müdürümüz, muhtarımız, öğretmenlerimiz yeni bir ek bina yapılması konusunda talepte bulundular. Önümüzdeki günlerde de Milli Eğitim Müdürlüğümüzden yetkililer gelip burada gerekli araştırmayı yapacaklar. İhtiyaç durumuna göre derslik yapılması konusunda çalışmaları başlatacağız" dedi.

'Kardeş Okul Kardeş Kurum' kampanyası çerçevesinde Kayabaşı Köyü İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Orhan Düzgün'ün yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Güzey, Vali Yardımcısı Abdullah Demir, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan da katıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Düzgün Kayabaşı Kabataş Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title