Haberler

Vali Oğuz Sütçüler İlçesini Ziyaret Etti

Yağmurun neden olduğu sel ve heyelanın ardından yapılan çalışmaları görmek amacıyla Sütçüler İlçesine ziyarette bulundu.

Vali Memduh Oğuz, beraberinde Isparta İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Erkan Ertekin ve Yol Şube Müdürü İsmail Yavuz ile birlikte 9-10 Ekim 2011 tarihlerinde yağan yağmurun neden olduğu sel ve heyelanın ardından yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla Sütçüler İlçesine çalışma ziyaretinde bulundu.

Ayvalıpınar Kasabasında Vali Yardımcısı Sütçüler Kaymakam Vekili Tahir Demir, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Kesme Belediye Başkanı Mehmet Kanatsız, Ayvalıpınar Belediye Başkanı Rıfat Soysal, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Kayacan, Mustafa Erener ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz sırasıyla; Belence, Darıbükü, Aşağı Yayalabel Köyünde Yaşar Arıkan'a ait balık çiftliğini, 6'sı büyükbaş olmak üzere 50'ye yakın küçükbaş hayvanın telef olduğu yer, Kesme Kasabası, Kasımlar Kasabası, Çobanisa Köyü, Çimenova Köyü ve son olarak Sütçüler İlçe Merkezinde heyelanlı bölgelerde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş oldun dileklerinde bulundu.

SÜTÇÜLERDE YARALAR SARILIYOR

Yapılan ziyaretlerde vatandaşlar, yaraların sarılması noktasında yapılan çalışmaların olumlu ve zamanında olması nedeniyle memnuniyetlerini ifade ettiler. 'Devlet bize sahip çıktı' diyen vatandaşların ortak temennisi, Allah bir daha böyle afet yaşatmasın oldu.

Ziyaretlerde Vali Oğuz kasaba ve köylerde genel sorunları başkan ve muhtarlardan dinlerken sel nedeniyle ferdi olarak zarar gören bütün vatandaşları da tek tek dinleyerek beraberinde bulunan müdürlere talimatlar vererek bütün sorunların giderilmesi noktasında vatandaşlara yardımcı olunmasını istedi.

Vali Memduh Oğuz ziyaret ettiği köy ve kasabalarda vatandaşların istek ve arzularını sorarken devlet olarak vatandaşın yanında olduklarını, yaraların sarılmaya başlandığını, tek teselli noktasının can kaybı yaşanmadığını ifade etti.

Vali Oğuz; "Devlet ve millet olarak yanınızdayız"

Vali Oğuz; "Öncelikle hepinize geçmiş olsun ve Cenabı Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın. Tek tesellimiz can kaybı yaşanmamasıdır. Bu afet yaşandığında ben Amarikadaydım ve vali vekili arkadaşımızdan sürekli telefonla bilgi aldım. İlgili arkadaşlarımız hemen o anda çalışmalara başlayarak yaraları sarmaya başladılar. Bu günde ben yapılan çalışmaları yerinde görmek ve sizlere geçmiş olsun demek için buradayım.

Şunu unutmayın bizim devletimiz güçlü bir devlettir, milletimiz güçlü bir millettir ve bizler devlet ve millet olarak sizlerin yanınızdayız. Görmüş olduğunuz gibi yol, menfez, köprü ve içme suyu gibi zarar gören yerlerde çalışmalar başladı. İl özeli idaresi ve afet acil durum müdürlüğü olarak buradayız ve bunları kısa sürede yaparız. Allahın izniyle herkesin derdine çare buluruz, yeter ki can kaybı yaşanmasın" dedi.

Kesme Yatılı İlköğretim Bölge Okulunu ziyaret eden Vali Oğuz; "Okulunuzun çok başarılı bir okul olduğunu duydum, her sene bir iki öğrenci fen lisesi olmak üzere birçok öğrencimizin çok iyi Anadolu Liselerine yerleştiğini öğrendim. Müdürünüz benden okulun bahçesi için kilit taş istedi, mademki sizler çok başarılısınız bu isteği hemen karşılayacağız. Kilit taşını biz vereceğiz işçiliğini de belediye yaparak okul bahçesini sizlerin daha rahat oyun oynayabileceği şekilde yapacağız. Bazı arkadaşlarınız benden kitap istediler, ben sizlere kitap yerine bilgisayar vereceğim, böylelikle bilgisayar ortamında hem istediğiniz eserleri okursunuz hem de araştırmalarınızı yaparsınız" dedi.

Çobanisa köyünde sel nedeniyle hizar atölyesi ve evi yıkılan iki vatandaşı dinleyen Vali Oğuz, Vali Yardımcısı ve Sütçüler Kaymakam Vekili Tahir Demir'den yardımcı olunmasını istedi. Vali Oğuz; "Bu iki ailenin ne eksiği varsa alınsın, işyerini yeniden kurabilmesi için makine konusunda yardımcı olunsun ve evlerine beyaz eşya dahil bütün ihtiyaçları karşılansın. Malum önümüzde kurban bayramı var, eşleri ve çocukları dahil bu vatandaşları bayramda giydirelim" dedi.

Vali Memduh Oğuz akşam saatlerine kadar süren incelemelerinden sonra ilgililere teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title