Haberler

Vali Kerem Al, Kuyucak'ta İncelemelerde Bulundu

Aydın Valisi Kerem Al, sürdüğü ilçe ziyaretlerinin son durağı Kuyucak oldu.

Aydın Valisi Kerem Al, sürdüğü ilçe ziyaretlerinin son durağı Kuyucak oldu. Jeotermal kuyuları hakkında bilgi alan Vali Al, firmalar ve belediyeler ile yaşanan problemleri giderilmesi için yardımcı olacağını ifade etti.

Kuyucak Kaymakamı Arslan'ı makamında ziyaret eden Vali Kerem Al, Kaymakam Arslan'dan Kuyucak ile ilgili brifing aldı. İlçenin sosyo-ekonomik durumu, eğitim durumu, hayvancılık faaliyetleri, arazilerin işleniş biçimleri ve jeotermal sahası hakkında bilgi aldı. Vali Kerem Al'ın Kuyucak Kaymakamlığı'na ziyareti sırasında Kaymakam Alp Arslan'ın yanı sıra Kuyucak Belediye Başkanı A.Ulvi Akoğlu, Pamukören Belde Belediye Başkanı Metin Ertürk, Yamalak Belde Belediye Başkanı Mustafa Soysal, Horsunlu Belde Belediye Başkanı Mehmet Çömden, Başaran Belde Beldiye Başkanı Mehmet Çakar, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İl Genel Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile mahalle ve köy muhtarları hazır bulundu.

Kuyucak'ın Nazilli ilçesine bağlı bir bucak iken 1953 tarihinde ilçe olduğunu hatırlatan Kaymakam Alp Arslan, yüzölçümü 465 kilometrekare olan Kuyucak'ın merkezde 7 bin 593, köylerde 21 bin 131 olmak üzere toplam 28 bin 724 nüfusu olduğunu belirtti. Coğrafi konum olarak Ege Bölgesinde iki geçişli iklim arasında yer alan ilçenin ürün çeşitliliği ve ikamesi bakımından önemli bir avantaja sahip olduğunu belirten Kaymakam Arslan, ilçede tarım ve hayvancılığın gelişerek, yıllık olarak tarımsal ve hayvansal potansiyelin ürün değeri olarak Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyledi. İlçe genelinde pamuk, narenciye, zeytin, incir, tütün, elma, kiraz, buğday, arpa ve mısır yetiştiriciliği yapıldığına değinen Arslan, Ticaretin genel olarak zirai sahada daha ağırlıklı olduğunu ve son yıllarda düşüş gösteren büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta çeşitli desteklemeler nedeniyle bir artış gözlemlendiğini belirtti. İlçenin alanının 51 bin 739 hektar olup bu alanın 20 bin 652 hektarında tarım yapıldığına değinen Kaymakam Arslan, Tarım arazisi varlığının 10 bin 821 hektar tarla ürünleri, 9 bin 214 hektarı meyve ürünlerinden oluştuğunu belirterek, "İlçemizin yıllık yağış miktarı ortalama 660 mm/m2'dir. 14 tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 6 adet Sulama Kooperatifi mevcut. Kuyucak merkez, Belenova, Çobanisa ve Taşoluk Köyleri olmak üzere 4 soğuk hava deposu mevcut olup, toplam kapasiteleri 3 bin 500 tondur" dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YURT İSTEĞİ

KÖYDES Projesi kapsamında 162 bin 869 TL destek aldıklarını ifade eden Kaymakam Arslan, ilçeye bağlı köylerin parke taşı düzenlemesi, park-bahçe düzenlemesi, yol yapım çalışmaları ve içme suyu temini işlerinin büyük oranda tamamlandığını belirtti. İlçede bulunan Adnan Menderes Üniversitesi Kuyucak Meslek Yüksek Okulu'nun 1995-1996 eğitim-öğretim hayatına başladığını hatırlatan Kaymakam Arslan, Muhasebe-Kooperatif-

Kooperatif (İ.Ö.)-İşletme-İşletme(İ.Ö.) ve Pazarlama programlarında toplam 689 öğrenci eğitim görmektedir dedi. Öğrencilerin pansiyon ve evlerde ikamet ederek yaşamlarını sürdürdüğünü ifade eden Kaymakam Arslan, ilçeye 250 kişilik yurt yapılması için destek istedi.

"HUZURLU YAŞAM İSTİYORUZ"

Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan'ın verdiği brifingin ardından ilçe ve belde belediye başkanlarının sorunlarının olup olmadığını dinleyen Vali Kerem Al, özellikle Pamukören Beldesinde bulunan sorunları dinledi. Jeotermal sahası bulunan Pamukören beldesinde çalışmaların son hızla sürdüğünü ve yerel yönetimler olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade eden Belde Belediye Başkanı Metin Ertürk, ihaleyi kazanan firmadan sadece santrali ilçe imar sınırlarından en az 600 metre dışına kurulmasını istediğini belirtti. Santralde dolum ve işlemler sırasında sürekli kesilmeyen Uğultu ve koku problemi olduğunu hatırlatan Başkan Ertürk, ilçe halkının huzurlu yaşaması için bu isteklerini firmaya ilettiklerini hatta mahkemeye taşıdıklarını belirtti. Geçtiğimiz günlerde keşif yapıldığını belirten Ertürk, firmanın kurabilmesi için verimsiz ve taşlık arazi gösterdiklerini ifade ederek Vali Kerem Al'dan konu hakkında destek istedi. Vali Kerem Al'da firma yetkilileri ile görüşerek firmanın bu konuda yardımcı olmasını isteyeceğini belirtti. Yerel yönetimler olarak milyon dolarlık yatırım yapan firmalara destek olunması gerektiğini ifade eden Vali Al, firmaların da yerel yönetimlerle yatırım yapmadan önce bir görüşme yaparak birlik içinde karar vermeleri gerektiğini belirtti. Kuyucak ilçe sınırları içerisinde toplam 12 kuyunun açıldığını öğrenen Vali Al, bölge halkının jeotermal seralara bakış açısını belde ve ilçe belediye başkanlarına sordu. İl özel idarenin olası bir hizmeti olması halinde Pamukören beldesinden bu konuyla ilgili yatırımcıların olduğunu ifade eden Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk, gençlerin jeotermale olumlu baktığını belirtti. 4-5 genç ortak olarak bu akışkana ulaşmak istediğini belirten Ertürk, önlerinde asıl önemli sorunun Jeotermal yasasındaki eksikliklerin olduğunu belirtti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Ertürk Alp Arslan Kerem Al Kuyucak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title