Haberler

Vali Karaloğlu Eşiyle Birlikte İftarını Sevgi Evleri'nde Açtı

Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarla birlikte iftar yemeği yedi.

Samanyolu Haber kanalında Afrika için yapılan 'İnsanlık Ölmedi' yardım kampanyasına 5 bin TL bağışla katılan ve Türkiye'de örnek bir davranış sergileyen Sevgi Evleri'ndeki çocuklar, iftarlarında Van'ın mülki amirleri ve Kimse Yok Mu Derneği yöneticilerini ağırladı. Edremit İlçesi'nde bulunan Sevgi Evleri bahçesinde kurulan iftar sofrasına Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu çocukları Elif Meva ve Meralsu, Yardımcıları Meral Demirbaş, Hüseyin Demirbaş, Atay Uslu, Murat Uzunparmak, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ünal Öncül, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Söğüt ve davetliler katıldı. Vali Karaloğlu eşiyle birlikte çocuklarla aynı masada iftar açtı. İftar yemeğinin ardından Karaloğlu beraberindekilerle çeşitli gösterilerin yapıldığı konferans salonuna geçti.

Program, Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Ünal Öztürk'ün, Sevgi Evleri'nde kalan çocukların Afrika için gönderilen 5 bin TL bağıştan dolayı Van Valisi Münir Karaloğlu'na bir 'teşekkür' plaketi vermesiyle başladı. Aldığı plaketten dolayı Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Ünal Öztürk'e teşekkür eden Karaloğlu, Afrika'da yaşanan insanlık dramına dikkat çekti, Türk halkının Somali halkına yaptığı maddi ve manevi desteğin takdire yaşan olduğunu söyledi. Bu mübarek ayda dünyanın başka bir bölgesinde, başka bir kıtasında insanların ve çocukların öldüğünü anımsatan Karaloğlu, kadirşinas Türk halkının da son 20 günde ciddi desteklerinin olduğunu kaydetti. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumları aracılığıyla o bölgede kanayan yaraya merhem olmaya çalışıldığını anlatan Karaloğlu, şunları söyledi: "Sevgi Evleri 5 bin lira topladı gibi gözüküyor; ancak burada kalan çocuklarımız 20 bin TL topladı. 15 bin TL Valilik aracılığıyla, 5 bin TL ise Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Somali'ye gönderildi. Bu küçük yavrularımız, Van'daki en büyük katkıyı yaptı. 20 bin lira topladılar. Geçen Cuma gününe kadar Valilik hesabımızda sadece 20 bin liramız vardı. Bugün hesabı sordurduğumda 240 bin lira olmuş. Çocuklarımızın 20 bin lira topladığını kamuoyuna duyurunca halkımız da hesaba para yatırmak için adeta birbirleriyle yarışmışlar. Onun için ben çocuklarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Televizyonlarda Somali'deki görüntüleri izlerken insanın içinin burkulduğunu kaydeden Karaloğlu: "Bir çocuğun açlıktan derisi kemiğine yapışır mı? Yapışır. Somali'de bu var. Birçoğumuz o görüntüler tekrar tekrar gösterilince dayanamayıp, seyredemeyip 'yeter' diyoruz. Ama o, gerçek bir vaka. Çocuklarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah oradaki kardeşlerimiz de o sıkıntılarından en kısa sürede kurtulurlar. Rabbimiz hiçbir zaman bizi 'açlıkla terbiye etmesin' diye dua edelim." şeklinde konuştu.

Afrika'ya yardım hareketini başlatan sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Kimse Yok Mu Derneği'nin Genel Başkanı Ünal Öztürk de bir konuşma yaptı. Somali'deki dramı 'Sözün bittiği yer' diye tarif ederek konuşmasına başlayan Öztürk, Sevgi Evleri'nde kalan çocukların yaptığı katkının Türkiye'ye örnek olduğunu ve katkısı olan başta Van Valisi Münir Karaloğlu'na ve kurum yöneticilerine teşekkür etti. Öztürk: "Çocuklarımızın yüreğini koyarak, gönüllerini koyarak yaptıkları fedakârlıklar, bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bu halkanın iki ucu birleştiğinde artık bir şey söylemeye gerek kalmıyor. Ortaya zaten dünyanın en güzel tablosu çıkmış oluyor." dedi.

26 Temmuz'da başlattıkları kampanya kapsamında bugüne kadar 30 milyon TL'yi aşkın bir meblağın toplandığını anımsatan Öztürk, yapılan yardımlarda karşılaştıkları ilginç hikâyelere de değindi. Öztürk: "Çocukların harçlıkları, kumbaraları, cüzdanlarındaki son para bize ulaştı. Bir televizyon programında bir vatandaşımız telefon etti ve son 35 lirasını Somali için göndereceğini söyledi. Çeyizindeki altını getirip bağışlayanlar oldu. Bütün bu bağışlar bizim için çok değerli. Hepsi çok önemli. Halk katında da hak katında da çok değerli. Ama bunlar içerisinde Sevgi Evleri'nde kalan çocukların yaptığı bağış, bence hepsinden daha öte, hepsinden daha önemli. Dolayısıyla size çok teşekkür ediyorum. Bu konuda sizlere minnettarım. Sevgi Evleri'nin yaptığı anlamlı desteğe biz de Kimse Yok Mu Derneği olarak çam sakızı çoban armağanı, bu güzel kurumumuza bir hediyemiz olması anlamında bir karşılıkta bulunacak ve buraya bir oyun parkı yapacağız." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program İranlı 'coker' isimli cambazın gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title