Haberler

Vali Atış İmamoğlu'nda İncelemelerde Bulundu

Adana Valisi İlhan Atış, İmamoğlu'ndaki tarımsal işletmeler ile kamu kurumlarında incelemelerde bulundu.

Adana Valisi İlhan Atış, İmamoğlu'ndaki tarımsal işletmeler ile kamu kurumlarında incelemelerde bulundu.

Atış, Ağzıkaraca köyündeki 2 bin 500 dekarlık Türkiye'nin en büyük nane ve oğulotu üretimi yapan İbrahim Tosmur'a ait çiftliği gezdi. Aynı işletmeye ait Mersin balığı üretme çiftliğinde de inceleme yapan Atış, yetkililerden üretim hakkında bilgi aldı.

İl Özel İdare ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı hibe desteğinden yararlanılarak kurulan Düziçi Hayat Süt firmasını da gezen Vali Atış, buradaki incelemelerinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ve Hükümet Konağı'ndaki kurum müdürlüklerini ziyaret etti. Memurlara sohbet eden ve sorunlarını dinleyan Atış, Kaymakam Nail Anlar'dan brifing aldı.

Belediye Başkanı Kadir Altuköse'yi de makamında ziyaret eden Atış, ilçede geçen hafta meydana gelen sel felaketi sebebiyle geçmiş olsun dileğinde bulundu ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İncelemelerini İmamoğlu Devlet Hastanesinde sürdüren Atış, yatarak tedavi gören hastaları ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dedi ve tansiyonunu ölçtürdü. Tansiyonu 12/7 çıkan Atış, sağlık durumumun kendisini memnun ettiğini belirtti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı hibe desteği ile kurulan Şamlıoğlu Zeytin Fabrikası ve Adana-Kozan duble yol çalışmalarını inceleyen Vali Atış, ziyaretinin verimli geçtiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde Yedigöze Barajı'ndan sulanacak 750 bin dekar tarım arazisini görme imkanımız oldu. İlçede bulunan kamu kurumları ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldık. Özellikle kırsal kalkınma yatırımlarıyla kurulan fabrikaları gezdik. Tarım Müdürlüğümüzün çok güzel çalışmaları olmasına rağmen yeteri kadar duyuramadığını tespit ettim. Bu çalışmaların diğer bölgelere örnek olması adına duyurulması gerekir" dedi.

Vali İlhan Atış'ın, programına Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, İl Tarım Müdürü Fikret Coşkun, İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik ile İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler katıldı.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title