Haberler

Vakıf Haftası

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, tarihi ve kültürel mekanları restore ettiklerini, kira gelirlerini de sürekli arttırdıklarını belirtti.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, tarihi ve kültürel mekanları restore ettiklerini, kira gelirlerini de sürekli arttırdıklarını belirtti.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, başta tarihi ve kültürel mekanlar olmak üzere, sosyal ve kültürel alanda vakıf hizmeti yaptıklarını, özellikle artan kira gelirleri ile de bu alanda daha etkin hizmetler yaptıklarını ifade etti.

"Gaziantep ve Kilis'te, son 4, 5 yıllık dönemde 600 bin TL olan kira gelirlerini 4 milyon TL'ye çıkarttık" diyen Güven, bu gelirin de hizmetlerine hız kazandırdığını dile getirdi.

Güven, restore edilen, tarihi ve kutsal mekanlara ilişkin olarak şu bilgileri verdi:

"Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Gaziantep'te Ağa, İhsanbey, Ömeriye, Kozluca, Handanbey, Boyacı, Kozanlı, Şirvanlı, Karagöz, Nuri Mehmet Paşa, Şıh Fethullah, Uluyatır Köyü, Hacı Veli, Ali Nacar, Nizip Çarşı ve Oğuzeli Çaybaşı Camileri ile Gaziantep Mevlevihane Dergahı, Fevkani Kilisesi, Tütün Hanı, Buğday Hanı, Hüseyin Paşa Mektebi, Pişirici Mescidi ve Kasteli, Zincirli Bedesten ve Şıh Fethullah Hamamı restorasyonlarını bitirdik. Tahtani Camii, Ahmet Çelebi Camii ve Kasteli, Tahmis Kahvesi ve Yüzükçü Hanı Mayıs ayı içerisinde tamamlanacak. Sinagog'un projesi ve ihalesi yapılmış olup Mayıs ayı içinde restorasyonuna başlanacak. Karatarla, Tekke, Bostancı, Çınarlı, Nizip Molla Ahmet Camileri ile Tabak Hamamı 2011 yılı iş programımız içerisinde yer almaktadır.

Kilis'te Çalık, Cüneyne, Tabakhane, Akcurun, Karakadı ve Muallak Camileri, Şurahbil bin Hasene Zaviyesi ile Eski Hamam restore edilmiştir. Hoca Hamam'ın restorasyonu da Mayıs ayı içerisinde tamamlanacaktır. Hacı Derviş Camii'nin proje çalışması devam etmektedir. Ulu Camii, Pirlioğlu Camii, Mevlevihane Camii, Paşa Hamamı ve Toğlu Hamamı 2011 yılı iş programımız içerisinde yer almaktadır. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda Gaziantep ve Kilis'teki tüm Vakıf Kültür Varlıkları'nın restorasyonlarının tamamlanmasıdır. "

Öğrencilere eğitim yardımı ve muhtaçlara gıda yardımı da yaptıklarını, iş merkezleri yaptıklarını ifade edin Güven, şunları kaydetti:

"Bugün Gaziantep'in en önemli ticari binalarının arasında Vakıf İş Merkezleri bulunmaktadır. Prof. Muammer Aksoy Bulvarı'ndaki Vakıflar İş Merkezi ve Vakıflar Güven İş Merkezi ile Ali Fuat Cebesoy Bulvarı'nda Basmacı İş Merkezi bulunmaktadır. Prof. Muammer Aksoy Bulvarı'ndaki Cazibe İş Merkezi ve Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'ndaki Vakıf İş Merkezi tamamlanma aşamasındadır. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nin yanındaki Çok Katlı Otoparkın da yapımı devam ediyor. "

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title