Haberler

Uzman Çavuş'un Bombalı İntikam Tuzağı

Aralarında Husumet Bulunan Ailenin Evinin Önüne, Yakalatmak Amacıyla El Bombası ve Mermi ile Esrar Koyduğu İleri sürülen Uzman Çavuş 33 Yaşındaki Adnan E. Tutuklandı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde aralarında husumet bulunan ailenin evinin önüne, yakalatmak amacıyla el bombası ve mermi ile esrar koyduğu ilerisürülen uzman çavuş 33 yaşındaki Adnan E. tutuklandı.

Kaş'ın Kınık Beldesi'ndeki jandarma karakolunda 2 yıl görev yapan ve bu yaz Serik İlçesi Belek Jandarma Karakolu'na atanan evli ve bir çocuk babası uzman çavuş Adnan E. ile Kınık'ta görevli olduğu sırada Süleyman Tosun ve iki oğlu Can ve Mutlu Tosun arasında husumet oluştu. Uzman Çavuş E., otomobilinin bir gece kundaklanmasından, adli bir olay nedeniyle haklarında işlem yaptığı Süleyman Tosun ve oğullarını suçladı.

Belek'te jandarma narkotik köpeklerinin eğitmeni olan uzman çavuş Adnan E., köpeklere düşkünlüğü nedeniyle yakınlık kurduğu arkadaşı Ali Ö.'i de alarak resmi plakalı araçla geçen 25 Kasım'ta Kaş'a gitti. Burada resmi plakalı aracı bir restorana bırakıp işletmeciden sivil plakalı otomobilini alan Adnan E., Ö. ile birlikte Kınık'a geçti.

Bir akaryakıt istasyonundan çok sayıda poşet alan E., boş bir arazide durdu ve iki poşeti kendi ellerine geçirdikten sonra Ö.'e açtırdığı poşetlere cebinden çıkardığı mühimmat ve esrarı koydu. Tosun ailesinin oturduğu evin önüne gelen Adnan E., mühimmat ve esrar maddesini poşetler içinde bahçeye koyduktan sonra uzaklaştı ve Belek'e döndü. İhbar üzerine Süleyman Tosun'un evinin bahçesine giden jandarma ekipleri, poşetler içerisinde el bombası, uçaksavar mermisi, 2 Kalaşnikof mermisi, 3 Kanas mermisi ve el bombası ateşleyici fünye ile 20 gram kubar esrar maddesi buldu.

GÜVENLİK KAMERASINDA

Esrar ve mühimmatla işinin olmadığını söyleyen Süleyman Tosun, bunu aralarında husumet bulunan uzman çavuş Adnan E.'in yaptırmış olabileceğini iddia etti. Yapılan incelemede bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarındaki görüntülerden E. ve yanındaki Ali Ö.'in poşet aldıkları belirlendi. Jandarma, uzman çavuş Adnan E. ile yanındaki Ali Ö.'i Antalya'da gözaltına aldı.

YANINDAKİ İTİRAF ETTİ

Suçlamaları kabul etmeyen Adnan E., "Parmak izlerim alınsın. Poşetlerdeki parmak izlerim karşılaştırılsın. Ben kesinlikle suça karışmadım" derken, Ali Ö. sorgusunda tüm detayları anlattı. Ö., "Poşete mühimmat koydu. Bana da, 'Dikkat et o el bombası, patlatacaksın' dedi. Başka bir poşeti daha açtırdı içine kağıt içine sarılmış esrarı koydu. Daha sonra tekrar kırmızı boyalı evin bahçesine poşetle bıraktı. Bana bu poşetin içindeki malzemeleri ihbar edeceğini, bu şahsın en az 5 yıl yatacağını söyledi. O evdekilerin aracını kundakladığını, eşini telefonla rahatsız ettiklerini söyledi" diye ifade verdi. Ö., E.'in yakalanmadan kısa süre önce kendisini aradığını ve susma hakkını kullanması durumunda maaşının yarısını kendisine vereceğini söylediğini de iddia etti.

CEZAEVİNE KONULDU

İfadelerinin ardından Kaş'ta nöbetçi mahkemeye çıkartılan Uzman Çavuş Adnan E., 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması' suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklandı.

Ali Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title