Haberler

Utso Başkanı İsmail Karaman, €œ1000+1000 Kobi Yatırım Destekleme Programı' Toplantısı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Utso) Başkanı İsmail Karaman Düzenlediği Basın Toplantısında €œ0 Faizli Makine, Teçhizat Desteği Kredi Faiz Uygulama Modeli” ile İlgili Açıklamalarda Bulundu. Karaman, Son Dönemlerde Yaşanan Ekonomik Durgunluğun Sanayiciyi Zor Duruma Soktuğunu İfade Ederek Programdan Uşak’taki Kobi’lerin Yüzde 95’inin Yararlanabilecek Kapasitede Olduğunu İfade Etti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (UTSO) Başkanı İsmail Karaman düzenlediği basın toplantısında “0 Faizli Makine, Teçhizat Desteği Kredi Faiz Uygulama Modeli” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karaman, son dönemlerde yaşanan ekonomik durgunluğun sanayiciyi zor duruma soktuğunu ifade ederek programdan Uşak’taki KOBİ’lerin yüzde 95’inin yararlanabilecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Karaman, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOBİ'lere sağlanacak olan '1000+100 KOBİ Yatırım Destek Programı' sayesinde verilecek olan kredilerin KOBİ’lere ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.

UTSO Başkanı Karaman, makamında düzenlediği basın toplantısında '1000+1000 KOBİ Yatırım Destekleme Programı'nı anlattı. Karaman, kullandırılacak krediler sayesinde KOSGEB'in finansman desteğinin de daha cazip kılındığını ifade ederek, “1000+1000 KOBİ Yatırım Destekleme Programı'nı devreye girdi. KOBİ'lerin uluslararası standartlara ulaşmasının sağlanması, rekabet güçlerinin ve oluşturduğu katma değerin artırılması amaçlanmaktadır. Kredi kullanan KOBİ’ler aldıkları krediye bağlı olarak 2 yada 3 yeni personel istihdamı sağlayacak. KOBİ’ler, ileri teknoloji sektöründe 3 istihdam ve makine alımına 18 ay için 600 bin YTL 24 ay için 490 bin YTL kredi kullanabilecek. Düşük teknoloji grubu sektörlerde ise 18 ay için 300 bin YTL, 24 ay için de 245 bin YTL kredi 6 aylık periyotlarla kullanılabilecek. Halk Bankası, Ziraat Bankası ve özel bankalardan Alternatif Bank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası ile kredi kullandırma konusunda mutabakat yapıldı. Kredi kullanmak isteyen KOBİ’ler 31 Mayıs tartihine kadar www.kosgeb.gov.tr adresine başvuracak. Başvurular sonunda sıralama çalışmaları yapılacak.”dedi.

Programdan yararlanmak isteyen KOBİ’lerin, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması Stratejik Yol Haritası’nı doldurmuş olması ve KOSGEB tarafından kabul edilmiş olması şartlarının aranacağını da ifade eden UTSO Başkanı Karaman, programdan Uşak’ta bulunan KOBİ’lerin yüzde 95’inin faydalanabilecek durumda olduğunu söyledi.

(KY) 02.05.2008 11:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title