Haberler

Üstün Dökmen'den Doğru Bilinen Yanlışlar

Güncelleme:

Toplumda pek çok şeyin abartıldığını ifade eden Üstün Dökmen doğru bilinen yanlışları okuyucuları ile paylaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kocaeli Kitap Fuarı seçkin yazarları ağırlamaya devam ediyor. Kitap Fuarı'na katılan Üstün Dökmen Çağımızın en büyük sorunu dürüstlük eksikliği olduğunu ifade etti.

Son kitabı Kelebekler ve İnsanları anlatan Dökmen " Eskiden kelebekler uzun yaşıyorlardı ama renksizdiler şimdi renkliler kısa yaşıyorlar. Kelebekler bir gün yaşar gibi bir düşünce var. Bu yanlış, çok az kelebek türü bir gün yaşıyor. Kış uykusuna yatan hatta göç eden kelebekler de var. 6-9 ay yaşayan kelebek türleri var" dedi.

Çin Seddi Uzaydan Görünmez

Uzaya çıkınca dünyada görünen tek yapı Çin Seddi'ymiş. Bilgilerimiz afakî, kulaktan dolma. 1905 yılından beri Çin Seddi'nin aydan göründüğünü düşünüyoruz. Doğru mu yanlış mı diye akıl yürütmüyoruz. Ay dünyaya 380 bin kilometre uzaklıktadır. Bu uzaklıktan Çin Seddi görünmez. Çin Seddi'yle iki millet gurur duyar. Yaptık diye Çinliler, yaptırdık diye biz Türkler.

KIZ DOĞMASINDA KABAHAT ERKEĞİN

Anadolu'nun bazı yerlerinde hala kız çocuk fobisi sürdüğünü ifade eden Üstün Dökmen, kız çocuk doğuran annelere suç işlemiş gözüyle bakıldığını söyledi. Dökmen "Kadının, çocuğun cinsiyetini belirleyemeyeceğini düşünemeyecek kadar insanlarımız cahil. Kadın kromozomları XX'tir, erkek XY'dir.

Erkek çocuk olması için babanın kadına bir Y kromozomu vermesi gerekir. Eğer bir çiftin kızı olmuşsa bunda tek suçlu erkektir, kadının yapabileceği bir şey yoktur. Ama bu bilinmediğinden 'Neden kız çocuk doğurdun' faturası kadına kesilir" dedi.

YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPMAZ

Dökmen "Yuvayı dişi kuş yapar diye bir atasözü vardır. Bu atasözü tamamen yanlıştır. Muhtemelen tembel bir erkek uydurmuştur. Dünyadaki hiçbir kuş türünde yuvayı dişi kuş yapmaz. Yuvayı birlikte yaparlar. Hatta kuluçkaya bile nöbetleşe yatarlar" şeklinde konuştu

Kaynak: Bültenler / Güncel

üstün dökmen çin seddi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title