Haberler

Uşak'ta Kadınların Zaferi

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunmasının ardından 3 milletvekilinin seçileceği Uşak'ta, kadın ağırlığı dikkat çekti.

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunmasının ardından 3 milletvekilinin seçileceği Uşak'ta, kadın ağırlığı dikkat çekti. CHP, listenin ilk sırasına avukat Dilek Akagün Yılmaz'ı yerleştirdi ve Uşak CHP tarihinde bir ilke imza atıldı. MHP'de de ikinci ve üçüncü sıra kadınlara ayrıldı. AK Parti'de ise temayül yoklaması sonuçları tersine döndü.

AK Parti Uşak'ta aday isimlerinin netleşmesinin ardından eski Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş'in birinci sıra çıkması sürpriz oldu. Temayül yoklamasında, birinci sıra avukat Mehmet Altay, ikinci sıra eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı işadamı Hazim Sesli ve üçüncü sıra Dr. İsmail Güneş olarak belirlenirken, kesin listede isimler tersine döndü ve liste İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Hazim Sesli şeklinde oluştu. 23'üncü Dönem Uşak Milletvekili Mustafa Çetin aday olmazken, aday adaylığını açıklayan Nuri Uslu liste dışı kaldı.

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, "Temayül yoklamasında ilk üçe giren adaylarımız kamuoyu araştırması ve Genel Merkez'de yapılan mülakat sonrasında sıralamaya girdi. Sıralamada temayülde üçüncü sıra olan adayımız Dr. İsmail Güneş birinci sıraya yerleşirken, ikinci sıra olan işadamı Hazim Sesli üçüncü sıraya, birinci sırada olan avukat Mehmet Altay da ikinci sırada yer aldı. Sıralamada adaylarımız açısında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Hem adaylarımız hem de teşkilatımız memnun. Birlik ve beraberlik içinde yapacağımız çalışma ile 12 Haziran'da 3-0 yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

MHP İKİ KADIN LİSTEDE

MHP, Uşak'ta beklenen aday Dr. Metin Deniz Savaş'ı birinci sıradan aday gösterirken, iki kadını da ikinci ve üçüncü sıraya yerleştirdi. MHP'nin Uşak'ta 2'nci sıra aday olarak Tıbbi Teknolog Filiz Yüksel ve 3'üncü sıra aday olarak Jeoloji Mühendisi Emine Yıldırım'ı açıklaması, 12 Haziran genel seçimlerinde Uşak'ta atılım yapmayı planladığını ve kadın oylarına talip olduğunu gösterdi. MHP'de ilk üç aday şöyle oluştu: Metin Deniz Savaş, Filiz Yüksel, Emine Yıldırım.

MHP Uşak İl Başkanı Avni Öztürk, seçmen sayılarında kadınların çoğunluğu oluşturduğunu belirterek, "Adaylarımızın sıralaması üyelerimizin görüşleri alınarak belirlendi. Teşkilatımız sıralamada herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Adaylarımız da sıralamadan memnun. Üyelerimizin görüşleri ile liste şekillendi. Biz de yönetim olarak Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye Uşak ziyaretinde listede en azından bir kadına yer verilmesini isteğimizi ilettik. Açıklanan listede iki kadının yer alması genel seçimlerde partimiz lehine olumlu bir etki yaratacak" dedi.

CHP Uşak'TA BİR İLK

CHP'nin ön seçim yaptığı 29 ilden biri olan Uşak'ta çıkan sonuç değişmedi. CHP'nin ilk sıraya yerleştirdiği kadın adayı ön plana çıkarması teşkilat içinde memnuniyetle karşılandı. Uşak tarihinde ilk defa bir kadın adayı Meclis'e gönderecek olmanın mutluluğunu yaşayan partililer, 12 Haziran genel seçimlerinde 3-0 yapacakları konusunda iddialı konuştu.

CHP'de iki dönemdir Uşak Milletvekilliği yapan ve CHP PM üyesi Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu bu seçimlerde aday olmadığını açıkladı. CHP'de ilk üç aday Dilek Akagün Yılmaz (Avukat), Mustafa Aydın (Veteriner) ve Erol Gilim (Doktor) şeklinde sıralandı.

CHP Uşak İl Başkanı Mahmut Ünal, "Sıralamayı Uşaklı üyelerimizin oylarıyla belirledik. Genel Merkez'de herhangi bir müdahalede bulunmadı. CHP kadınlara ve gençliğe önem veren bir partidir. Bu nedenle ön seçimlerde kullanılan oylarla adayımız Dilek Akagün Yılmaz birinci sıraya yerleşti. Parti olarak Uşak'tan ilk defa bir kadın adayımızı Meclis'e milletvekili olarak göndereceğiz. 12 Haziran seçimlerindeki hedefimiz 3-0" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title