Haberler

Uşak'ta Festival Heyecanı

Uşak'ta Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediyenin Ortaklaşa Organize Ettiği ve 10 Gün Sürecek Olan "1. Okullar Arası Tiyatro Festivali" Başladı. Kortej Yürüyüşü ile Başlayan Festivalde 12 Okul, 14 Ayrı Oyun Sergileyecek.

Uşak'ta Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediyenin ortaklaşa organize ettiği ve 10 gün sürecek olan "1. Okullar arası Tiyatro Festivali" başladı. Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde 12 okul, 14 ayrı oyun sergileyecek.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 10 günlük festival öncesi bugün öğle saatlerinde festivale katılan öğrenciler kortej yürüyüşü yaptı. Uşak'ta İlk defa düzenlenen festivalin geleneksel hale getirilerek her yıl düzenleneceği bildirilirken festivalde ilk gösteriyi "Hayatın İçinden Manzaralar" adlı oyunla Aybey İlköğretim Okulu öğrencileri yaptı. 30 öğrencinin görev aldığı oyun izleyenleri keyifli anlar yaşattı. Minik tiyatrocular başarılı sahne performansları ile dikkat çekerken, festivalin açılış oyununa protokolün ilgi göstermemesi dikkat çekti. Yüzlerce öğrencinin kent merkezinde ellerinde Türk Bayrakları ile gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşüne ve festivalin açılış töreninin yapılacağı gösteri salonundaki coşkuya protokolün katılmaması öğrencileri, öğretmenleri ve velileri üzdü.

Festivalin açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Latif Çağlayan ile Uşak Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Hüseyin Özbek, öğrenciler ve veliler katıldı. Festival süresince tüm oyunların gündüz saat 13 30'da öğrenciler için, akşam 20 30'da velilere ve halka açık olarak sahneleneceği bildirildi. Festivale Aybey, Mehmetçik, Ganime Özadam, Cumhuriyet, Milli Egemenlik, Besim Atalay, Bedriye Kadir Uysal, Kızılcasöğüt, Sivaslı İlçesi Muammer Yazgan, Banaz İlçesi Makbule Mehmet Erdem, Özel Üftade Koleji ve Aydın Turan İlköğretim okulları katılıyor.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Uşak Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Hüseyin Özbek, Başkan Mesut Apaydın'ın kent dışında olduğu için açılışa katılamadığını ifade ederek, "1. Okullararası Tiyatro Festivali ile okullardaki kültürel ve sosyal etkinlikleri katkıda bulunmak, kentte tiyatro kültürünü yaygınlaştırmak ve yetenekli gençlerin önünü açmayı amaçlıyoruz. Gençlerimizi geleceğe hazırlamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Tiyatro festivalini de geleneksel hale getirip gençlerimizin tiyatroya olan ilgisini arttırmayı genç yetenekleri keşfedip yetişmelerini imkan sağlayacağız. Bu festivale katılan tüm okullara teşekkür ediyorum" dedi.

(KY) 10.05.2008 16:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title