Haberler

Uşak'ta Doğa Yüryüşü

Baltalı Yaren Odası tarafından düzenlenen geleneksel doğa yürüyüşü Ayranlı Yaylasında gerçekleştirildi.daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Baltalı Yaren Odası tarafından düzenlenen geleneksel doğa yürüyüşü Ayranlı Yaylasında gerçekleştirildi.

Yürüyüşe; Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Milletvekili İsmail Güneş,

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl ÖZel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş,

daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Hafta sonu gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Baltalı Yaren Odası tarafından hazırlanan müzikli programla devam eden etkinliğin öğleden sonraki bölümünde Uşak'ta eko turizm ve Yörük turizmi konusunda söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşide konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden, "Uşak'ta eko turizminin geliştirilmesi konusunda neler yapılacağı hususunda sivil toplum örgütleri ile birlikte ortak hareket halindeyiz. Buradaki en önemli husus Anadolu kültürünün korunması ve orijinal hali ile muhafaza edilmesidir. İnsanlarımız gittikleri yerlerde yeni kültürler ile karşılaşmak ve kültürler arasındaki farkların tadını almak istemektedirler. Bu hususta ilimizin kültürünün de orijinal halde kalması çok önemli. Sivil inisiyatif ve kamunun destekleri ile bu kültürümüzü ön plana çıkartabileceğimizi düşünüyorum. Yaptığımız toplantılar sonucunda ilimizde eko turizmin ortaya çıkartılması için ciddi bir çalıştaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Önce fikirlerin ortaya çıkmasına ihtiyaç var. Daha sonra hangi projelere ihtiyaç olduğu kendiliğinden ortaya çıkacaktır" dedi.

Söyleşinin ardından Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Ayrancı Yaylasından ayrılarak Ayrancı ve Küçükler köyünde ziyaretlerde bulundu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ufuk Erden Yeşim Erden Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title