Haberler

Urmu Gölü Kaderine Terk Edilmesin

Güncelleme:

Kayseri Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şubesi ile Çevre ve İnsan Derneği, Urmu Gölü'nün kurumaması için çağrıda bulundu.

Kayseri Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şubesi ile Çevre ve İnsan Derneği, İran'da Azerbaycan Türkleri'nin yaşadığı bölgede yer alan Urmu Gölü'nün kurumaya terk edilmemesi için acil önlemler alınması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, dünyanın ikinci büyük tuz gölü olan Urmu Gölü'nün kasten kurutulmak istendiğini ve STK'ların söz konusu olaya sessiz kalmamaları gerektiğini söyledi.

Çevre ve İnsan Derneği Genel Başkanı Meliha Çadır ise, "Bilindiği üzere dünyanın en büyük ikinci tuz gölü sayılan Urmu Gölü, çeşitli nadir su canlılarının yaşadığı bu göl, son yıllarda su kaynaklarının yüzde 60'ını kaybetmiş ve hızla bir tuz gölüne dönüşmeye yüz tutmuştur. Son yıllarda İran devletinin sorumsuz davranışları, gölü ikiye bölen toprak köprü inşaatı ve ekolojik düzende gölün su yüksekliği normal seviyeden 4 metre düşüş göstermiş ve gölün kapladığı alanın 200 bin hektardan fazlası çoraklığa dönüşmüş, göl içinde yaşayan tek canlı olan artemyanın ve adadaki yüzlerce canlının hayatı yok olma tehlikesi ile burun buruna gelmiştir. Acil bir şekilde Urmu Gölü koruma altına alınmalıdır. İran parlamentosunca reddedilen çözüm paketinin bir an önce hayata geçirilmesi ve gölü kurtarma yönünde önlemlerin alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Kayseri İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title