Haberler

Ünlü İtalyan Şef Angelo Maria Franchini Safranbolu'da

Safranbolu İlçesinde Düzenlenen '3. Geleneksel Lezzetler Şenliği'ne Katılan İtalyan Şef Angelo Maria Franchini, İtalyan Mutfağı ve Safranlı Yemek Tarifleri Hakkında Atölye Çalışması Yapıyor.

Safranbolu ilçesinde düzenlenen '3. Geleneksel Lezzetler Şenliği'ne katılan İtalyan Şef Angelo Maria Franchini, İtalyan mutfağı ve Safranlı yemek tarifleri hakkında atölye çalışması yapıyor.

Yüksek Mimar İbrahim Canbulat'ın 150 yıllık tarihi konağında İtalyan mutfağı ve Safranlı özel yemek tarifleri hazırlayan İtalyan Şef Angelo Maria Franchini, yapacağı yemekleri yarın sunacak. Safranbolu'dan oldukça etkilendiğini söyleyen Franchini, burası "Büyüleyici bir kent ve bu mimari doku içerisinde İtalyan ve Safranlı yemekleri yapmak bana ayrı bir zevk verecek. İlk defa burada İtalyan usulü Safranbolu Safranı ile yemek çalışması yapacağım" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır mutfak ve yemek işleriyle uğraşan Franchini, aralarında şef Angelo Paracucchi'nin de bulunduğu birçok yetenekli ve tanınmış şeften mutfak sırrı ve tekniği öğrendi. Fine Dining İtalyan restoranlarının uluslararası zincirlerinin hazırlanması ve açılmasında görev alan Franchini, başarısı sayesinde Avrupa, Afrika, Asya, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Kanada'da bulundu. Ulusal ve uluslararası festivallere katılan Franchini, İtalya ve yurt dışında mutfak kursları veriyor, çok sayıda restoran işletiyor.

(YE-ET-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title