Haberler

Ünlü Gazelhan Kazancı Bedih Mezarı Başında Anıldı

Ünlü gazelhan Kazancı Bedih (Bedih Yoluk) vefatının 8.yıl dönümünde, Şanlıurfa Belediyesince düzenlenen törenle kabri başında anıldı.

Ünlü gazelhan Kazancı Bedih (Bedih Yoluk) vefatının 8. yıl dönümünde, Şanlıurfa Belediyesince düzenlenen törenle kabri başında anıldı.

Bediüzzaman Aile Mezarlığındaki törene, Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ile yakınlarının yanı sıra Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Okunan duaların ardından Belediye Başkanı Fakıbaba ve beraberindekiler

"Pir" lakabıyla tanınan ünlü gazelhan Kazancı Bedih'in kabrine birer karanfil bıraktı.

Belediye Başkanı Fakıbaba, 8 yıl önce eşiyle birlikte elim bir soba zehirlenmesi yüzünden hayatını kaybeden Kazancı Bedih'in Şanlıurfa için çok önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'nın tanıtımına ve musikisine katkıda bulunmuş olan Kazancı Bedih'i ölümünün 8. yılında bir kez daha rahmetle anıyoruz. Şanlıurfa Belediyesi olarak kentimizin tarihine ve kültürüne katkıda bulunmuş ancak yaşamını yitirmiş isimleri ölümünün ardından anmayı kendimize bir görev olarak kabul ediyoruz. Ünlü gazelhan Kazancı Bedih'in yaşamımıza kazandığı eserleri ve yaşamını genç nesillerimize aktarabilmek amacıyla bir anma gecesi tertipledik."

Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ise yaptığı konuşmada, düzenlenen anma etkinliklerinden dolayı Şanlıurfa Belediyesine minnettarlık duyduğunu ifade ederek babası Kazancı Bedih'i ölümünün 8. yılında rahmetle andıklarını söyledi.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title