Haberler

Üniversiteyi Kazanamayanlar Bu Haber Size

Güncelleme:

Klişe tabirle, her yıl milyonlarca gencin kıyasıya bir rekabete girdiği üniversiteye giriş süreci, doğaldır ki her öğrenci için planlandığı gibi geçmiyor. 2014 yılı itibariyle YGS'ye girmek için başvuran iki milyondan fazla öğrencinin büyük çoğunluğu hayallerini ertelemek ve yoğun hazırlık sürecini biraz daha uzatmak zorunda kaldı- en azından üniversite eğitimini Türkiye'de almak isteyenler!

Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim görmek isteyen öğrenciler biraz daha bekleyedursun, yurtdışında okumayı bir alternatif olarak listelerinde bulunduran öğrenciler için bekleme sürecini kısaltmanın ve hemen "istedikleri bölümde" üniversiteli olmanın yolları var; hem de AB'ye üye bir ülkenin yüksek kaliteli eğitim öğretim ortamında

Advice College ile beklemeden Polonya'ya!

Advice College, üniversite öğrenimine hiç vakit kaybetmeden başlamak isteyen öğrenciler için reddedilemeyecek bir teklif sunuyor: Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında liseden mezun olan ve yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için rota, hemen; Polonya!

Yurtdışı üniversite ve kolej başvuru sürecindeki tüm öğrencilere ve velilerine, başta danışmanlık ve özel dersler olmak üzere, ihtiyaç duyabilecekleri tüm konularda hizmet veren Advice College, öğrencilerinin Şubat ayında hazırlığa başlayarak hemen Temmuz ayında hazırlık sınıfını tamamlayıp sene kaybetmeden ve "istedikleri bölümde" yeni öğretim yılında üniversiteye başlamalarına aracılık ediyor.

2015 Temmuz'una kadar olan süreci sınav stresiyle geçirmek yerine hazırlık sınıfını okuyup hemen üniversiteli olmakla geçiren öğrencilerin yararlanacağı bu hizmetin bir başka önemli özelliği ise standart hazırlık sınıfı eğitiminden daha ekonomik olması. Hazırlık ücreti normalde 4.200 Euro iken, Advice College'ın 9 Ocak 2015'e kadar sürecek bu kampanyası ile ücret 3.200 Euro'ya kadar iniyor ki, bu, Türkiye'deki vakıf üniversitelerinden daha düşük bir maliyet anlamına geliyor.

Türkiye'den giden öğrencilere büyük avantajlar sağlayan Polonya eğitim sisteminin kazandırdığı en büyük artılardan biri, öğrencilerin bir yükseköğretim kurumuna başlayabilmeleri için Türkiye'deki sınavlarda bir bölüme yerleştirilmiş olmalarının şart koşulmaması. Lise diploması ile Polonya üniversitelerine başvuran öğrenciler, ekonomik yaşam giderleri ve Avrupa'da seyahat özgürlüğü gibi avantajların keyfini tadıyor.

Polonya'yı keşfetmenin tam sırası!

Polonya okullarından alınan diplomanın uluslararası ve YÖK denkliği olması ile tam bir dünya vatandaşı haline gelen ve iki yabancı dil birden öğrenme fırsatı yakalayan öğrenciler Türkiye ve dünya piyasalarında prestij sahibi olurken, hayal ettikleri bölümde okuma ayrıcalığını sonuna kadar yaşıyor.

Eğitim kalitesini her geçen gün arttıran ve daha fazla uluslararası öğrencinin tercihi haline gelen Polonya, ayrıca ülke sınırlarında eğitimini tamamlayan öğrencilere oturma izni ve vatandaşlık başvuru hakkı veren tek Avrupa Birliği ülkesi olma özelliğini de taşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Polonya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

Efe Çalık:

Merhaba polonyadaki üniversiteler ile türkiyedeki üniversiteleri karşılaştırdığımızda ne gibi bir fark var ki. Neden polonya yı seçmeliyim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title