Haberler

Üniversitede Dış Ticaret Ve Lojistik Zirvesi Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda "Dış Ticaret Ve Lojistik Zirvesi" Düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Ekonomi Topluluğu Ticari İletişim Ve Lojistik Koluna Üye Öğrencilerimiz Tarafından Lojistik Derneği İle Demiryolu Taşımacılığı Derneğinin İşbirliği Çerçevesinde; Üniversitemiz İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda "Dış Ticaret Ve Lojistik Zirvesi" Düzenlendi.

Programa; Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Akan, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Demiryolu Taşımacılığı Derneği Başkanı İbrahim Öz ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

"Dış Ticaret ve Lojistik Zirvesi"nin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Akan, "2010 yılı itibariyle ülkemizin gerçekleştirdiği ihracat yaklaşık olarak 114 milyar dolar civarında. Bu rakamın yaklaşık olarak 4.6 milyar doları Güneydoğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirilmiş ve bu oranında 3.5 milyar doları Gaziantep'e ait. Gaziantep bölge itibariyle yapılan ihracatın yüzde 80'e yakın bir oranını burada yapıyor. Toplam ihracatçı firmalar bazında da baktığımız zaman 50 bin 375 ihracatçı firmamız var. Bunun bin 100 tanesi Gaziantep'te bulunuyor. Bu da bizim için çok sevindirici bir durum" şeklinde konuştu.

Ticaret ve lojistiğin birlikte düşünülmesi gerektiğini söyleyen Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, "Ticaret ve lojistik kardeştir. Bu iki kavram birbirini tamamlayan iki bütün. Ticaret olmadan lojistik olmaz, lojistik olmadan da ticaret olmaz ve böylece rekabeti yakalayamazsınız. Biz dünya ekonomileri içerisinde 17'inci sıradayız. Ama Dünya Bankası'nın gerçekleştirdiği dünya performans indeksinde 39'uncu sıradayız. Bu nedenle bizim yapmamız gereken çok şey var. Ticareti kolaylaştırmak adına lojistikle ilgili birçok çalışma yürütüyoruz" ifadesinde bulundu.

Demiryolu Taşımacılığı Derneğinin beş yıl önce kurulduğunu ve demiryolu taşımacılığını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Demiryolu Taşımacılığı Derneği Başkanı İbrahim Öz, "Nizip yolunda Gaziantep'e yakışır bir lojistik merkez ayırdık. Yaklaşık altı buçuk milyon metrekare. Buraya lojistik konusunda nasıl bir destek vermek gerekiyorsa bunu yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'de gerçekten demiryolu taşımacılığı ile ilgili güzel gelişmeler var. Son on yıldır çok büyük ilerlemeler kaydettik. Ortadoğu'ya örnek olacak lojistik alanlarda faaliyet göstermeye başladık" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title