Haberler

Üniversite-sanayi İşbirliği Öğrenci Platformu Kurultayı Niğde'de Yapıldı

Niğde'de Genç Mühendisler Kulübü Tarafından Düzenlenen Üniversite-sanayi İşbirliği Öğrenci Platformu Kurultayı Yapıldı

Niğde'de Genç Mühendisler Kulübü tarafından düzenlenen Üniversite-Sanayi İşbirliği Öğrenci Platformu Kurultayı yapıldı.

     Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kurultaya, Türkiye genelinden 15 üniversite temsilcisinin yanı sıra Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, akademik personel, sanayiciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

     Niğde Valisi Alim Barut, burada yaptığı konuşmada, kurultayı düzenleyen öğrenci kulübüne ve diğer illerden kente gelerek etkinliğe katılan öğrencilere teşekkür ettiğini bildirdi.

     Üniversitelerin bulunduğu yer ile ne kadar iç içe olursa o kadar başarılı olduğunu ve dünya çapında üne kavuştuğunu belirten Vali Barut, 'Demek ki üniversite ile hayat iç içe olmak durumunda. Biz de bu şehrin yöneticileri olarak bize düşeni yapmak zorundayız. Eğer bu organizasyonda bize düşen bir şey var ise valilik olarak her türlü desteğe hazırız. Bunun sebebi de misyonumuzun aynı olmasıdır. Biz de bu ülkeye ve Niğde'ye hizmet etmek için buradayız. Üniversite, hayat işbirliğinin öğrenciler seviyesinde ele alınması gerçekten övgüye değer bir davranıştır' dedi.

     Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'de, üniversite-sanayi işbirliğinin tüm dünyanın ilgi odağı olan bir konu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

     'Üniversite-sanayi işbirliği deyince akla üniversitenin mevcut imkanları ile sanayinin mevcut imkanlarını birleştirmek suretiyle bilimsel, teknolojik ve ekonomik açıdan her iki tarafın güçlendirilmesi amacına yönelik olarak sistematik çalışmaların bütününün algılıyoruz. Ancak bildiğiniz gibi üniversite ve sanayi sürekli olarak birbirini arayan ama maalesef birbirini bulamayan hiçbir şekilde senkronize olamayan ve ilişkileri hep yüzeysel kalan iki kurum. Eğer üniversite ve sanayi birbirine yeteri kadar yakınlaşamazsa, kapılarını birbirlerine sürekli olarak açık tutmazlarsa, bu işbirliğinin oluşması da takdir edersiniz ki imkansız hale geliyor. Bu işbirliğinin güçlenerek gerçekleşmesi, devam edebilmesi ve süreklilik arz edebilmesi için her şeyden önce bu kurumların ciddi bir şekilde özverili davranışları gerekiyor.'

     Genç Mühendisler Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Öğrenci Platformu Koordinatörü Muhammed Çakmak ise Türkiye'nin gelecekteki yöneticileri olarak üniversite öğrencilerinin ülkenin en sıcak gündem maddelerinden biri olan üniversite-sanayi işbirliği üzerine görüşlerini bildirmeleri ve fikirlerini yorumlamaları, bunu kurumların yöneticileryle paylaştırmaları için böyle bir platform oluşturduklarını söyledi.

     (KZ-CAN-MAT) - NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title