Haberler

Üniversite Hastanesinden 27 Ay Sonrasına Randevu

Kırklareli'nde oturan 52 yaşındaki İbrahim Aydoğduoğlu'ya 2 yıl önce başlayan uyku bozukluğu rahatsızlığının tedavisi için gittiği Namık Kemal Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Hastanesi Uyku Bozukluğu Merkezi'nden cihazla yapılan uyku testi için 19 Mayıs 2017 tarihine randevu verildi.

Kırklareli'nde oturan 52 yaşındaki İbrahim Aydoğduoğlu'ya 2 yıl önce başlayan uyku bozukluğu rahatsızlığının tedavisi için gittiği Namık Kemal Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Hastanesi Uyku Bozukluğu Merkezi'nden cihazla yapılan uyku testi için 19 Mayıs 2017 tarihine randevu verildi. Aydoğduoğlu, 27 ay sonrasına verilen randevuya çok şaşırdığını ifade ederek, 'Ben bu zaman içinde gecenin bir saatinde uykumda rahatsızlanırsam ne yaparım. Bunu düşünen hiç kimsemi yokö dedi.

Kırklareli'nde oturan 3 çocuk babası İbrahim Aydoğduoğlu'na 2 yıl önce devlet hastanesinde uykuda solunum yolu bozukluğu olarak bilinen 'OSAS' rahatsızlığı teşhisi konuldu. Geçen sürede hastalığı ilerleyen İbrahim Aydoğduoğlu Kırklareli Devlet Hastanesi'nde tedavi imkanı olmadığı için önce Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Göğüs Hastalıkları Uyku Bozukluğu Merkezi'nden uyku testi için telefonla aldığı randevuda kendisine 25 Mart 2015 gününe randevu verildi.

Gece uykusunda solunum bozukluğu nedeniyle ölüm tehlikesi yaşayan İbrahim Aydoğduoğlu, randevu tarihinin kendisi için uzun olduğunu düşünerek bu kez Tekirdağ'daki Namık Kemal Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Uyku Bozukluğu Merkezi'ni arayıp randevu talebinde bulundu. Geçen 4 Mart tarihinde Namık Kemal Üniversitesi Göğüs Hastalıkları polikliniğine giderek doktorla görüşen Aydoğduoğlu'ya uyku testi (CPAP) cihazına bağlanması için 19 Mayıs 2017 saat 21.00'da randevu verildi Tarihi duyunca şok olduğunu anlatan Aydoğduoğlu, bu süre içerisinde ölebileceğini belirterek uzun vadeli randevulara çözüm bulunmasını istedi.

27 ay bekleyemeyecek kadar ciddi bir hastalık olduğunu anlatan Aydoğduoğlu, '30 yıl bu ülkeye vergi verdim. Ciddi bir rahatsızlık geçiriyorum. Ama bana fakülte hastanesinden tedavim için 27 ay sonrasına gün veriliyor. Ben bu zaman içinde gecenin bir saatinde uykumda rahatsızlanırsam ne yaparım. Bunu düşünen hiç kimsemi yok. Eğer bu tedaviyi özel bir hastanede olsam benden 1500'2000 lira arasında bir para ödemem gerekiyor. Bu devlete ben 30 yıl vergi ödedikten sonra bana gösterilen saygı böyle mi olmalıydı' Rahatsızlığımın sebebini öğrendikten sonra her geçen gece benim için kabus dolu bir gece oluyor. Sağlık sistemi hala düzelmedi. Yetkililerden bir an önce bu uzun vadeli randevularına bir çözüm bulunmasını ve en kısa zaman da tedavimin başlamasını istiyorum^? dedi.

TEK YATAK TEK CİHAZI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, uyku testi yapılan cihazın tek olması nedeniyle uzun süreli randevular verildiğini ifade ederek, 'Hastanemizin uyku biriminde uyku bozukluğuyla ilgili testlerin yapıldığı bölümde tek yatak ve cihaz olduğundan ileri tarihlere randevu veriliyor. Çok yoğun başvuru var, mecburen böyle oluyor. Yeni hastanemize geçtiğimizde bu tek olan yatak sayısını 6'a yükselteceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Trakya Üniversitesi Kırklareli 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (1)

mustafa akar:

benim randevu günüm ise 03/12/2016 şanşlıyım :)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title