Haberler

Uluslararası Şölenler, Aydıntepe Yaylası'nda Sona Erdi

15 Temmuz'da başlayan 18.Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri Aydıntepe Yaylası'nda düzenlenen yayla şenlikleriyle son buldu.

15 Temmuz'da başlayan 18. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri Aydıntepe Yaylası'nda düzenlenen yayla şenlikleriyle son buldu. Şenliklerde geleneksel hale gelen Yayla Beyi seçimi de yapıldı. Yayla Beyi bu yıl Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Erarslan seçildi.

Aydıntepe Yaylası'nda düzenlenen festivalle son bulan programa Vali Hasan İpek, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti Bayburt İl

Başkanı Yusuf Elçi, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlarımızın Aydıntepe Yaylası'ndaki şölene göstermiş olduğu ilgi gözlerden kaçmadı.

Aydıntepe Yaylası'nda gerçekleştirilen şölen yurtdışından gelen folklorik dans topluluklarının gösterileriyle başladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Polonya, Romanya Halk Dansları Topluluklarının kendi kültürel motifleriyle donatılmış gösterileri izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Kıbrıs Halk Dansları Topluluğu sergiledikleri gösteriden sonra Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'a, Kıbrıs'a özgü İpek Böceği pamuğundan yapılmış el işi dokuma motif hediye etti.

Bayburt ve Elazığ Halk Oyunları ekipleri ise sergiledikleri oyunlarla izleyenleri mest etmeyi yine başardı.

Bayburtlu sanatçılar Aslıhan, Turan Ali ve Sehlan Burak yayla şenliklerinde de yerlerini alarak izleyenleri yalnız bırakmadı. Sanatçılarımızın seslendirdiği birbirinden güzel ve hareketli parçalar rüzgar ve soğuk havadan muzdarip olan vatandaşların imdadına yetişerek adeta içlerini ısıttı.

Yayla Şenlikleri programında aşıklarımız da unutulmadı. Program kapsamında Bayburtlu Aşık Süphani, Aşık Hilmi Şahballı, Aşık Nuri Çırağı, Aşık Kul Nuri ve Aşık Bekir Kahraman Türk Edebiyatı türü Deyişlerden örnekler dile getirdiler.

Aşık Süphani, programından önce yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

"Biz burada Bayburt'u en güzel şekliyle anlatıyoruz. Önemli olan bu işi kendi öz değerlerimizle yapabilmektir. Diğer şekliyle popüler kültüre esir olmak marifet değildir. Onun için bu değerlerimize aşıklarımıza sahip çıkmamız gerekir."

Tören sonunda Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, katılımcılara Dede Korkut Türbesi'nin minyatürünü hediye etti. Başkan Polat gerçekleştirilen şölenler sırasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, şölenler dolayısıyla yaşatmış oldukları güzel anların mutluluğunu hissettiğini ifade etti.

Başkan Polat Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Şölenler vesilesiyle herkese hitap eden bir program oluşturmaya gayret ettik. Bu maksatla bazı şeyleri gerçekleştirebildiysek ya da mutluluklarına biraz da olsa katkı sağlayabildiysek ne mutlu bizlere. Halk oyunları ekiplerimizi de tebrik etmek istiyorum. Sergiledikleri dans ve oyunlarla bizlere gerçekten görsel bir ziyafet sundular. Keza sanatçılarımız yine aynı şekilde bizlere çok güzel ve zevkli dakikalar yaşattılar. Gelecek yılda inşallah daha şölenlerimizi daha iyi daha güzel bir şekilde yapmaya çalışacağız. Herkese saygılar ve sevgiler sunuyorum."

Belediye Başkanı Polat, ayrıca şölen kutlamaları boyunca sunumlarıyla hem izleyenlere hem katılımcılara keyifli dakikalar yaşattıran Mehmet Öksüzer'e de katkılarından dolayı özel teşekkürlerini iletti. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Hacı Aydıntepe Ali Polat Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title