Haberler

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı Mıpım Başladı

Semra Orkan - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türk firmalarının projelerini sadece iç pazara değil, dış pazara da tanıtması gerektiğini belirtti.

Semra Orkan - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türk firmalarının projelerini sadece iç pazara değil, dış pazara da tanıtması gerektiğini belirtti.

Ağaoğlu, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen ve Türkiye'nin "Onur Ülke" olarak yer aldığı uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, belediyeler ile otel gruplarını buluşturan MIPIM Fuarı'nda basın mensuplarına fuara yönelik beklentilerini aktardı.

Sektörün fuara katılmaktaki amacının 3-5 tane ev satmak değil, uluslararası firmalarla dirsek teması kurmak olduğunu belirten Ağaoğlu, Türk müteahhitlik sektörünün dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını anımsattı.

Ağaoğlu, daha önceki projelerin daha çok iç piyasaya yönelik olduğunu, özellikle Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra artık projelerin uluslararası bir anlam kazandığını ifade etti.

İstanbul'da zaten bir çok uluslararası projenin yapıldığına dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Bu projeleri sadece iç pazara değil, dış pazara da tanıtmamız lazım. Türkiye'de hakikaten çok iyi şeyler oluyor ama projelerimizi dışarıya tam anlamıyla tanıtamıyoruz. Bu tip fuarlar uluslararası piyasalara ulaşmak için oldukça önemli platformlar ki, MIPIM de bunlardan bir tanesi. Türkiye'nin çok önemli projeleri burada görücüye çıktı. Büyük de ilgi gördü. Bu yıl zaten Türkiye onur ülkesi. Bu nedenle firmalar sadece kendilerini temsil etmiyorlar, ülkelerini de temsil etmenin sorumluluğunu taşıyorlar."

Ağaoğlu, Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10. ülkesi olmak istediğini hatırlatarak, "İstanbul, finans merkezleri arasında 56. sırada bulunuyor. Bu Türk ekonomisinin dinamizmi ve gücüyle orantılı değil. İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'u dünyanın sayılı finans merkezleri arasına sokacaktır. Eğer ekonomide 10. olacağım diyorsan bu finanssız olmaz. Bizim kesinlikle İstanbul'u ilk 10 arasına sokmamız lazım. Jeopolitik olarak baktığınız zaman İstanbul'un bu şansı zaten var. Aynı gün içinde hem Amerika hem de Uzakdoğu ile iletişim kurma şansınız var" diye konuştu.

Londra ve Dubai'nin dünyada yaşan kriz nedeniyle kan kaybederken İstanbul'un değer kazandığını ifade eden Ağaoğlu, büyüyen Türkiye'ye yakışan bir finans merkezinin olması gerektiğini söyledi.

-"Fuar, dünya çapında oyuncu olduğumuzu gösterdi"-

Ağaoğlu, fuardan beklentilerine değinerek, "Fuar, dünya çapında oyuncu olduğumuzu gösterdi. Burada dünyanın çeşitli yerlerinden profesyonel yatırımcılar var. Onlarla tanışıp nasıl ortak projeler geliştirip, 'Nasıl sinerji yaratabiliriz'i göreceğiz. Artık Türkiye eski Türkiye değil. içe kapanık bir ekonomisi yok. Dünya ile entegre olmuş bir ekonomisi var. Bunun gövde gösterisi de burada yapılmış oldu. İletişim kurmanın en iyi yolu bu fuarlardır" şeklinde konuştu.

Ağaoğlu, MIPIM'e sadece Avrupalı yatırımcıların değil, Körfez ve Rusya'daki yatırımcıların da katıldığını vurgulayarak, bu çeşitliliğin bir avantaj olduğunu söyledi.

Mevcut projeleri içinde yabancılara bin 300'ün üzerinde mülk sattıklarını belirten Ağaoğlu, bu şekilde 350 milyon doların üzerinde bir paranın Türkiye'ye girmesini sağladıklarını kaydetti.

Ağaoğlu, Türkiye'nin kaynağa ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin büyümeyi ya faizle para alarak sürdürmesi ya da yabancı yatırımcıyı çekmesi lazım. Ama yabancı yatırımcıyı çekmek o kadar kolay değil. En ucuz ve kalıcı kaynak yabancıya mülk satmaktır. Türkiye'nin sürdürülebilir büyümeyi yakalaması için yabancıya mülk satışını asgari 10 milyon doların üzerine taşıması lazım" diye konuştu.

-Türkiye'den 28 firma fuara katıldı-

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen ve 15 mart'a kadar devam edecek MIPIM Fuarı'nda bin metrekarelik alanda Türk çadırı kuruldu. Türkiye'den 28 firma ve 500 ziyaretçinin yer aldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına, 80'den fazla ülkeden 20 bin ziyaretçi, bin 850 şirket, 4 bin 300 yatırımcı katıldı.

Ekonomisinin gücü ve şirketlerinin büyüme hızı nedeniyle Türkiye'nin "Onur Ülkesi" seçildiği fuar, tüm dünyadan uluslararası yatırımcıları, şehir planlamacıları, belediyeler ve otel gruplarını buluşturdu.

1989'dan buyana Fransa'nın Cannes şehrinde Reed Midem tarafından düzenlenen fuar, yeni iş bağlantılarının kurulmasına zemin hazırlıyor.

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - CANNES

Kaynak: AA / Ekonomi

ağaoğlu şirketler grubu istanbul türkiye fransa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title