Haberler

Uluslararası Dans Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raftis Açıklaması

Uluslararası Dans Konseyi Başkanı Prof. Dr. Alkis Raftis, Türkiye'nin dans konusunda çok hızlı geliştiğini belirtti.

Uluslararası Dans Konseyi Başkanı Prof. Dr. Alkis Raftis, Türkiye'nin dans konusunda çok hızlı geliştiğini belirtti.

Bodrum ilçesinde bir dans kulübünün açılışına katılan Raftis, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bodrum'u ilk kez ziyaret ettiğini bildiren Raftis, İstanbul'a ise pek çok kez geldiğini, babaannesinin İstanbullu olmasından dolayı Beyoğlu'nu evi gibi hissettiğini söyledi.

Türkiye'nin her bölgesini gezmek istediğini dile getiren Raftis, "Türkiye dans konusunda çok hızlı gelişiyor. Özellikle diğer ülkelere kıyasla düşünürsek, gerçekten çok hızlı bir aşama kaydediyor. Türkiye 10 yıl önce sadece halk danslarıyla ilgili çok zengin bir ülkeydi ama şu anda her türlü dans disipliniyle ilgili çok büyük aşamalar kaydedildiğini görüyorum" dedi.

Türkiye'den farklı illerden dans okullarından başvuru aldıklarını belirten Raftis, önümüzdeki yıllarda iş birliğini geliştirmek istediklerini, Türkiye'de büyük potansiyel bulunduğunu düşündüklerini anlattı.

Özellikle Yunan ve Türk danslarının bir arada yapıldığı gösterileri beğendiğine dikkati çeken Raftis, "Türkiye'de sirtakinin gelişmeye başlamasındaki en büyük etkenlerden bir tanesi de bu. Sizin de aynı tip danslarınız var. Bu yüzden de kolay kabul görüyor" diye konuştu.

Raftis, sirtakinin aslında bir Türk dansı olduğunu öne sürerek, "Sirtaki Yunan dansı değil. Asıl Yunan dansları Türkiye'de çok fazla bilinmiyor. O yüzden sirtaki gibi danslar Türkiye'de daha çok kabul görüyor. Bence onlar koreografik olarak Türk dansı" ifadesini kullandı.

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci de Bodrum'un kültür, sanat, spor ve dans alanında kursların verileceği bir binaya kavuştuğunu ifade etti.

Açılışta dans gösterileri de sunuldu.

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Beyoğlu Türkiye Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title