Haberler

Uluslararası Dadaş Film Festivali Başlıyor

Güncelleme:

Erzurum'da, bu yıl 8'inci düzenlenecek Uluslarararası Dadaş Film Festivali, yarın başlıyor.

Erzurum'da, bu yıl 8'inci düzenlenecek Uluslarararası Dadaş Film Festivali, yarın başlıyor. 20 Mayıs'a kadar sürecek festivalin bu yılki ana teması 'Sinema ve Basın' olarak belirlendi.

Uluslarararası Dadaş Film Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sağlanan katkıyla festivali yapmaya çalıştıklarını, yerel yönetimlerden çok az destek gördüklerini söyledi. Festivalde Türk ve Avrupa sinemasından önemli örneklerin ücretsiz olarak gösterileceğini söyleyen Gürpınar, ünlü sanatçıların Afiş Sergisi'ni yarın saat 15.00'te tarihi Yakutiye Medresesi'nde açacaklarını belirtti. Festivalin açılış töreninin de aynı gün saat 19.00'da Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki A Salon'da yapılacağını söyleyen Gürpınar, bu yıl onur ödüllerinin Nebahat Çehre, Engin Çağlar, Eşref Kolçak, Şefik Döğen, Abdurrahman Keskiner'e verileceğini açıkladı.

Festival içindeki 'Sinema Okulu'nda, Engin Çağlar oyunculuk, Thomas Balkenhol, Ahmet Hızarcı, Hasan Akgün de çeşitli konularda ders verecek. Metin Avdaç ise Sabahattin Ali Belgeseli'ni nasıl yaptığını anlatacak. 'Sinema ve Basın' konulu 17 Nisan günü yapılacak paneli Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Suat Sezgin yönetecek. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki panelde Hürriyet Gazetesi'nden Demirhan Hararlı magazin gazeteciliği, yazar Feridun Andaç edebiyat, SİYAD üyesi Fırat Sayıcı ise sinema dünyasını aktaracak. Ödüllü filmler, dört ayrı merkezde saat 10.00'da başlayarak saat 21.00'e kadar gösterilecek. Festivalin ödül töreni 18 Mayıs günü saat 19.00'da yine Atatürk Üniversitesi'ndeki Kültür Merkezi A Salon'da yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Atatürk Üniversitesi Gürpınar Erzurum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title