Haberler

Amasya'da Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali Açıldı

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tarım Fuarı ve Kiraz Festivali detay görüntüler- Vali Çomaktekin ve Naci Bostancı konuşmaları- Ödüllerin verilmesi- Festivaldeki stantlardan detay ve görüntüler Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali- Festival kapsamında Amasya Tarım Fuarı açıldı ve kiraz teşvik yarışması düzenlendi Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Amasya Tarım Fuarı açıldı ve kiraz teşvik yarışması düzenlendi.Atatürk'ün, Amasya Tamimi ile milli mücadeleyi başlatmasının 96'ncı yıl dönümü kapsamında düzenlenen festival çeşitli etkinliklerle sürüyor.Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, festival alanında yaptığı konuşmada, 12-22 Haziran tarihlerinin Amasya için olduğu kadar Türkiye için de önemli ve özel günler olduğunu söyledi.Festivalin 1965 yılından bu yana düzenlendiğini ifade eden Çomaktekin "Festivalimizin içeriği oldukça dolu ve kapsamlı. Kültürel ve sportif faaliyetleri barındırıyor. Amasya ve Türk insanının barışa, özgürlüğe ve sevgiye olan duygularını bu festival en iyi şekilde yansıtıyor" dedi.Çomaktekin, Amasya'nın iyi bir ilim, sanat, kültür ve irfan şehri olmasının yanında tarım bakımından da çok önemli bir şehir olduğunu dile getirdi.İl topraklarının yüzde 45'ini tarım arazilerinin oluşturduğunu, yaklaşık 150 bin kişinin rızkını tarımdan kazandığını anlatan Çomaktekin, "Bu durumu bugüne kadar sadece kirazla hissettirmeye çalışıyorduk. Bunu fırsat bilerek tarım fuarını da bu işin içine dahil ederek çiftçi kardeşlerimizin hayat standardını yükseltmeleri ve değişimi takip etmeleri için tarım fuarını da tertipledik. Çiftçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.İl genelinden 66 çiftçinin katıldığı kiraz teşvik yarışmasında dereceye girenlere para ödülleri verildi, konuklara kiraz ikram edildi. Protokol üyeleri daha sonra Amasya Tarım Fuarı'nı açtı.Törene, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Türkiye Tarım Kredim Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Naci Bostancı Türkiye Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title